Κυριακή 15.06.2025
More

    Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οι πιθανότητες περαιτέρω κλιμάκωσης αυξάνονται επικίνδυνα

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη χθεσινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την κυριακάτικη τοποθέτησή του εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και διαβεβαίωσε ότι η ελληνική Πολιτεία στηρίζει τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε Ισραήλ και Ιράν, προσφέροντας κάθε δυνατή συνδρομή.

    «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Από την πρώτη στιγμή, η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών στην περιοχή. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη χθεσινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την οποία μετέφερε τις σταθερές ελληνικές θέσεις.

    «Τόνισα ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο. Η λύση, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να είναι διπλωματική», σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «άμεση εκεχειρία στη Γάζα, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την απρόσκοπτη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για την προστασία των Ελλήνων πολιτών στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να εργάζεται «με εταίρους και συμμάχους προς όφελος της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας».

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ