«Το φετινό Πάσχα είναι αλλιώς, δεν θα πάμε σε εκκλησίες, ούτε σε σπίτια συγγενών και φίλων», επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Αυτό άλλωστε επιβάλλει το μήνυμα αγάπης που εκπέμπουν οι άγιες αυτές ημέρες», τόνισε. «Για να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, μένουμε φέτος μακριά» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «Οι Έλληνες κερδίσαμε σημαντικές μάχες και θα ήταν άδικο να χάσουμε τον πόλεμο από τη χαλάρωση λίγων ωρών». «Οι Έλληνες κερδίσαμε σημαντικές μάχες και θα ήταν άδικο να χάσουμε τον πόλεμο από τη χαλάρωση λίγων ωρών», ανέφερε.
Στο σημείο αυτό απηύθυνε έκκληση «ακόμη και στους λίγους όπως φάνηκε από χθεσινή δημοσκόπηση που σκέπτονται να μετακινηθούν την Κυριακή του Πάσχα για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους, να μην το κάνουν. Πρώτον γιατί θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική τους και των προσώπων που αγαπούν. Και δεύτερον γιατί αν το κάνουν θα παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα που ακολουθούν οι υπόλοιποι συμπολίτες τους, οι 9 στους 10 Έλληνες κι αυτό θα επισύρει φυσικά αυστηρές ίσως και αυστηρότερες από τις μέχρι σήμερα κυρώσεις και κυρίως θα διαταράξει την ομοψυχία και την ενότητα που μας έχει οδηγήσει με επιτυχία μέχρι εδώ. Γιατί από τη συμμόρφωση όλων στα δύσκολα και πρωτόγνωρα αυτά μέτρα θα εξαρτηθεί η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή μετάβαση Σστην κανονικότητα».
«Όχι σαν διακόπτης αλλά σαν θερμοστάτης η επιστροφή στην κανονικότητα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση, επανέλαβε ότι όπως είναι γνωστό τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το στρατηγικό σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών. Αλλά παρακαλώ, δεν είμαστε ακόμη εκεί. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρούμε στην κατάρτιση του σχεδίου για την επιστροφή στην κανονικότητα και από τις 27 Απριλίου θα ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες για το πως θα περάσουμε στην επόμενη φάση».
Επανέλαβε επίσης το μότο «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές» και διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση η μετάβαση στην κανονικότητα θα είναι «σταδιακή και μακρόσυρτη. Δεν θα είναι αυτόματη και οριζόντια. Θα είναι σαν θερμοστάτης. Όχι σαν διακόπτης».
Επίσης ότι «θα ξεδιπλώνεται σε διαδοχικές φάσεις διαφορετικές για κάθε τομέα της οικονομίας και κάθε πληθυσμιακή ομάδα. Κάθε βήμα θα είναι ελεγχόμενο και κάθε επόμενο θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα του προηγούμενου. Και τα αποτελέσματα της στρατηγικής θα αξιολογούνται καθημερινά».