Πέμπτη 28.03.2024
More

    Συμφωνίες ύψους 4 δισ. € με τη Σαουδική Αραβία- Ποιες είναι

    Διμερείς συμφωνίες μεταξύ επιχειρήσεων

    Συμφωνίες ύψους σχεδόν 4 δισ. ευρώ, για την ενέργεια και την ανάπτυξη υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς δεδομένων, υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στην Ελλάδα.

    Επιπλέον, υπογράφηκαν συνεργασίες στους τομείς των αερομεταφορών, των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας.

    Στο φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η επιχειρηματική αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας που περιελάμβανε ανώτερα στελέχη από 59 εταιρείες- μεταξύ άλλων από τους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, του τουρισμού και των logisticts- πραγματοποίησε 234 συναντήσεις με ελληνικές εταιρείες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Eπενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), κορυφαίες ελληνικές και σαουδαραβικές επιχειρήσεις υπέγραψαν σειρά διμερών συμφωνιών στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των τροφίμων και των μεταφορών.

    Οι συμφωνίες

    Μεταξύ των συμφωνιών είναι η ίδρυση κοινής επιχείρησης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την ανάπτυξη υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία μέσω Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, το λεγόμενο East to Med data Corridor.

    Σημαντική χαρακτηρίζεται και η συμφωνία, ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία αφορά τον κλάδο της ενέργειας και καλύπτει τόσο τις συμβατικές όσο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η συμφωνία θα συσχετίσει την τεχνογνωσία της Σαουδικής Αραβίας στον ενεργειακό τομέα με το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου για την ευρύτερη περιοχή.

    Οι υπόλοιπες συμφωνίες, οι οποίες υπεγράφησαν σήμερα περιλαμβάνουν διμερείς επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς των αερομεταφορών, των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας.

     

     

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ