Δευτέρα 07.04.2025
More

    Συνεδριάζει σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

    Με φόντο τις διεθνείς εξελίξεις και την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, συνεδριάζει σήμερα στις 10:00 το πρωί, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στην ατζέντα περιλαμβάνονται η αποτίμηση της κατάστασης, η χάραξη εθνικής στρατηγικής και η συμβολή στη διαμόρφωση ενιαίας ευρωπαϊκής στάσης. Έμφαση δίνεται επίσης στη στήριξη της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, με μέτρα για τη διευκόλυνση των εξαγωγών και τη στροφή σε νέες αγορές.

    Το ΚΥΣΟΙΠ, που είχε συσταθεί το 2019, ενεργοποιείται εκ νέου με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη. Στόχος είναι η σύνδεση της μακροοικονομικής στρατηγικής με μικροοικονομικά ζητήματα όπως οι εξαγωγές, η ανταγωνιστικότητα και οι υποδομές.

    Στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής, μεταξύ άλλων.

    Ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτήρισε την απόφαση Τραμπ για δασμούς ως την απαρχή ενός εμπορικού «πολέμου», υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής στάσης, με την Ελλάδα να έχει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ