Πέμπτη 24.09.2020
More

  Αποχρώσεις- Γιατί όχι διάλογος αντί απαγορεύσεων

  Δεν υπήρχε λόγος για νέο νόμο για τις συναθροίσεις. Υπήρχε σίγουρα ανάγκη για κατάργηση νομοθετικών διαταγμάτων της χούντας που είχαν απομείνει εν αχρηστία προφανώς, αλλά προέβλεπαν ακόμα και απαγορεύσεις σε δρόμους των Ιωαννίνων που γειτνίαζαν τότε με αστυνομικά Τμήματα. Αυτή η νομοθέτηση είναι θετική προφανώς.

  Σε τι χρειάζεται όμως ένας νόμος που να οριοθετεί και να ορίζει το τι είναι σήμερα συνάθροιση και αν πρέπει να αδειοδοτείται ή όχι; Εκτός κι αν ο σκοπός είναι να απαγορεύονται προληπτικά οι διαδηλώσεις κάτι που δεν συνάδει με σύγχρονη δημοκρατία.

  Οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις δεν είναι κάποια οντότητα για να υπόκεινται και σε ξεχωριστό νομικά έλεγχο. Είναι εκφράσεις της κοινωνίας, κάτι σαν πηγαίνεις στο γήπεδο ή να μαζεύεσαι για ένα καλλιτεχνικό έργο. Σε όλα αυτά, αν συμβεί κάτι παράνομο, ισχύει προφανώς ο ποινικός κώδικας και υπάρχουν προβλέψεις για το πώς δρα η αστυνομία ή η εισαγγελία. Είναι δηλαδή παράνομο να σπας μια βιτρίνα ή να παρεμποδίζεις την κίνηση σε μία πόλη, αλλά για αυτό δεν ευθύνεται αυτή καθαυτή η έκφραση διαμαρτυρίας των πολιτών.

  Ποιος θα θεωρούσε παράνομη πχ μία συμβολική διαμαρτυρία κατοίκων ενός χωριού με κλείσιμο δρόμου, που θα ζητούσαν γιατρό στο χωριό τους;

  Το ότι υπήρξαν περιπτώσεις διαδηλώσεων με πολύ μικρό αριθμό συμμετεχόντων που υπερέβαιναν τα όρια του συμβολικού, προφανώς και υπήρξαν και πολλές. Όμως τέτοιες περιπτώσεις δεν λύνονται προληπτικά με απαγορεύσεις, αλλά με διάλογο και πειθώ. Μήπως όμως η Πολιτεία έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει πια τον διάλογο με τους πολίτες που διαμαρτύρονται;

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  358 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, 2 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 358 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Ασύρματο ίντερνετ σε 12 δημόσιους χώρους της πόλης

  Ασύρματη πρόσβαση Wi-Fi σε δημόσιους χώρους των Ιωαννίνων

  Στην Ήπειρο η προετοιμασία της ολυμπιακής αποστολής της Σουηδίας

  Τον Μάιο του 2021 έρχεται στην Ήπειρο η ολυμπιακή αποστολή της Σουηδίας για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για Ήπειρο και Ιόνιο

  Ισχυροί άνεμοι και πιθανές χαλαζοπτώσεις- Βροχές και καταιγίδες

  Αρνητικά τα τεστ στη δομή του Κατσικά

  Αρνητικά στο σύνολό τους ήταν τα τεστ ανίχνευσης στα οποία υποβλήθηκαν 15 διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.