Πέμπτη 02.05.2024
More

    Τρία ασθενοφόρα για τα Κ.Υ. Μετσόβου, Κόνιτσας και Δελβινακίου από την 6η ΥΠΕ

    Τρία εκ των δέκα νέων ασθενοφόρων που παρέλαβε η 6η ΥΠΕ παραδόθηκαν σε Μέτσοβο, Δελβινάκι και Κόνιτσα

    Τρία εκ των δέκα νέων ασθενοφόρων που παρέλαβε η 6η ΥΠΕ παραδόθηκαν σε Μέτσοβο, Δελβινάκι και Κόνιτσα όπου αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες των εκάστοτε περιοχών.

    Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία εντάσσονται τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Ηπείρου, παρέλαβε τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα που έχουν όλες τις προδιαγραφές για να καλύψουν τις ορεινές περιοχές για τις οποίες και προορίζονται. Όλα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και είναι  όλα 4×4 ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να φτάνουν και στα πιο δυσπρόσιτα ορεινά σημεία.

    Με κόστος της 6ης ΥΠΕ

    Τα νέα ασθενοφόρα, αποκτήθηκαν κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, ενώ το κόστος τους ανήλθε στα 800.000 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε εξολοκλήρου από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

    Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννης Καρβέλης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προμήθεια των ασθενοφόρων λέγοντας ότι  «Πρόκειται για δέκα ασθενοφόρα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι όλα 4×4 γιατί το πρώτο μας μέλημα ήταν να ενισχύσουμε τα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, παρέχοντας στους συμπολίτες μας, ασφάλεια, άμεση και γρήγορη επέμβαση όπου χρειαστεί. Μέλημά μας είναι οι άνθρωποι της υπαίθρου», υπογράμμισε.

    Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τη χρήση και λειτουργία των νέων ασθενοφόρων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στο σεμινάριο παρών ήταν και ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Νικόπουλος.

    Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλης, αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 20:00, στα Γιάννενα προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο για την δωρεά οργάνων.

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ