Πέμπτη 19.09.2024
More

    Δολοφονία Άλκη: «Δεν κρατούσα μαχαίρι, περιφερειακός ο ρόλος μου» υποστήριξε ο 20χρονος Αλβανός

    Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας

    Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος παραδόθηκε στις αλβανικές Αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό δύο φίλων του στη Θεσσαλονίκη.

    Μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

    Πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αναφέρουν πως ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

    Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

    «Η θέση του εντολέα μου είναι ότι δεν χτύπησε. Ο συγκεκριμένος (σ.σ. 20χρονος) δεν έχει καταφέρει χτυπήματα», τόνισε ο δικηγόρος του, υπογραμμίζοντας ότι «ούτε μαχαίρι κρατούσε, ούτε χτύπησε».

    Υπογράμμισε δε, ότι επιβεβαιώνεται, εν μέρη, ότι ο 20χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία, είχε περιφερειακό ρόλο στη δολοφονική επίθεση.

    Σημειώνεται ότι παράδοσή του έγινε την Πέμπτη στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, όπου παρελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς, συνοδεία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

    Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με την εισαγγελέα να επικυρώνει το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ σήμερα το πρωί πέρασε το «κατώφλι» της 7ης τακτικής ανακρίτριας, όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ