Τρίτη 30.04.2024
More

    Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε με 2-0 τον Μπονζί και προκρίθηκε στον τελικό του Mallorca Open

    Στον 21ο τελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

    Ο Έλληνας τενίστας απέκλεισε με 6-4, 6-4 τον Γάλλο Μπεντζαμίν Μπονζί στον 1ο ημιτελικό του Mallorca Open και το Σάββατο (16:00) θα παίξει με τον Μπαουτίστα Αγκούτ ή τον Μπελιέ στον τελικό.

    Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φτάνει για πρώτη φορά σε τελικό στη Μαγιόρκα και ψάχνει τον 9ο τίτλο του και τον 2ο μέσα στο 2022. Θυμίζουμε αυτή είναι η τελευταία του υποχρεώση πριν ταξιδέψει στο Λονδίνο για το Wimbledon όπου έμαθε ήδη το μονοπάτι του.

    Ο αγώνας

    Στο 1ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσβησε 3 μπρέικ πόιντ στο 4ο γκέιμ για να ισοφαρίσει σε 2-2. Στο 9ο γκέιμ ο Έλληνας είχε 2 μπρέικ πόιντ με τον Γάλλο να τα σβήνει. Ο Τσιτσιπάς επέμεινε και έφτασε στο 5-4 με μπρέικ.

    Θα υπερασπιστεί το μπρέικ με το σερβίς του και θα κλείσει στο 6-4.

    Στο 2ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μπρέικ στο 3ο γκέιμ (2-1) και έφτασε στο 3-1 με το σερβίς του. Ο Έλληνας προηγήθηκε με 5-3 και έκλεισε το παιχνίδι στο 6-4.

    Τσιτσιπάς: «Εχω παίξει σε τελικό πριν από grand slam και δούλεψε καλά»

    O Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στους τελικούς στο Tour και δύο ημέρες πριν ξεκινήσει το Wimbledon θα παίξει στη Μαγιόρκα για τον 9ο τίτλο του.

    Στη on court δήλωση του μετά από τον ημιτελικό με τον Μπονζί τόνισε ότι είναι καλό που θα παίξει σε τελικό πριν από Grand Slam αφού πέρσι είχε κερδίσει τον τίτλο στη Λιόν και λίγες ημέρες αργότερα έφτασε στον τελικό του Roland Garros.

    «Ενιωσα καλύτερα σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Επαιξα καλό παιχνίδι και είμαι χαρούμενος. Εύχομαι να είναι καλά ο άνθρωπος που λιποθύμησε στις κερκίδες» είπε αρχικά και συνέχισε: «Εχω παίξει τελικό πριν από grand slam, ήταν πέρυσι πριν τον τελικό του Roland Garros κι αυτό δούλεψε καλά για μένα γιατί είχα συνέπεια. Βέβαια εδώ είναι διαφορετικά γιατί μιλάμε για άλλη επιφάνεια», είπε ο Στέφανος.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ