Σάββατο 28.09.2024
More

    Όλα της αγοράς… δύσκολα

    Κάτι παραπάνω από υποτονική είναι η κίνηση στην εμπορική αγορά με το καλοκαίρι να μπαίνει για τα καταστήματα και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με καθόλου καλούς οιωνούς και τζίρους στα …τάρταρα.

    Η εμπορική αγορά των Ιωαννίνων- πλην ελαχίστων περιπτώσεων, περνάει τη δική της «καλοκαιρινή κρίση»  και το ανησυχητικό είναι ότι αυτή φέτος δείχνει να έχει ξεκινήσει πιο νωρίτερα από ποτέ. Το  αρνητικό κλίμα ήρθε επιτείνει και η υπερβολική ζέστη, που μειώνει το ενδιαφέρον του κόσμου που αποφεύγει τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης.

    Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ελένη Κιοσσέ μιλώντας για την κατάσταση εξήγησε ότι οι έμποροι ζορίζονται καθώς τα έσοδα είναι ανύπαρκτα και οι υποχρεώσεις πολλές.

    Οι έμποροι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής αγοράς αλλά,  στα μαγαζιά με δυσκολία μπαίνει αυτές τις μέρες πελάτης. «Ο κόσμος μπορεί να κάνει βόλτα στην αγορά αλλά στα καταστήματα δεν μπαίνει! Όχι για να αγοράσει, αλλά ακόμα και για να ρωτήσει» τονίζει αποτυπώνοντας τα σοβαρά προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής δυσκολίας των καταναλωτών.

    Τι κι αν κάνουν προσφορές…

    Καταστήματα προσπαθούν να δελεάσουν το κοινό βάζοντας προσφορές ή χαμηλώνοντας τις τιμές στα είδη που τους έχουν μείνει στα ράφια από τους περασμένους μήνες όμως και πάλι δεν καταφέρνουν κάτι «δεν υπάρχει χρήμα και όταν δεν έχεις τα χρήματα για να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες δεν σκέφτεσαι ούτε καν να κάνεις άλλες επιπλέον αγορές», υπογραμμίζει η κα Κιοσσέ.

    Μόνο κάποια μαγαζιά με εποχικά είδη (μαγιό, σαγιονάρες κτλ) ή με παιδικά ρούχα καθώς εκεί δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές να μην αγοράσουν οι γονείς, έχουν μια ελάχιστη κίνηση αυτές τις μέρες. «…όλα αυτά ενώ οι υποχρεώσεις μας τρέχουν, τα ενοίκια και τα πάγια έξοδα αυξάνονται, οι φόροι διπλασιάζονται και οι προμηθευτές πιέζουν. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και το φορολογικό που δεν ξέρουμε πως θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε».

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ