Κυριακή 06.10.2024
More

    Αντιδράσεις για την παράταση στο πλαφόν

    Οι πολιτικές ηγεσίες μπορεί να αλλάζουν, οι πολιτικές που εφαρμόζονται όμως παραμένουν ίδιες.

    Αυτό είναι το μήνυμα και το συμπέρασμα που εκπέμπουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων όλης της χώρας απέναντι στις πολιτικές επιλογές και αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων, όπως του υπουργείου Ανάπτυξης με τον νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να παρατείνει την χρονική διάρκεια εφαρμογής πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των πρατηριούχων.

    Η προηγούμενη απόφαση είχε ημερομηνία λήξεως στις 30 Ιουνίου, όμως όπως προκύπτει από τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών και της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων είναι ειλημμένη η απόφαση παράτασης μέχρι το τέλος του έτους, προοπτική που ήδη εγείρει πολλές αντιδράσεις.

    Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Θανάσης Παπαδόπουλος, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, ότι οι πολιτικοί μπορεί να αλλάζουν μεταξύ τους θέσεις στα υπουργεία, οι πολιτικές όμως που πλήττουν τους πρατηριούχους και το επάγγελμα, παραμένουν ίδιες.

    Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τον κ. Παπαδόπουλο είναι πως έρχεται η απόφαση αυτή να βρει εφαρμογή σε μία χρονική περίοδο όπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι ακόμη μεγαλύτερα και έχουν να κάνουν με τη μείωση του φυσικού αντικειμένου, τη μείωση της κατανάλωσης, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας και νέες επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις, όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας.

    «Δυστυχώς, η Πολιτεία επιμένει να κλείνει τα μάτια στο ότι τα λειτουργικά μας κόστη είναι συνεχώς μεγαλύτερα, γιατί νομίζουν ότι όσο ακριβότερα πωλούνται τα καύσιμα στην αγορά, τόσα περισσότερα χρήματα έχουμε εμείς ως κέρδος. Το περιθώριο κέρδους για εμάς ήταν και παραμένει συγκεκριμένο, χωρίς να έχουμε άλλα περιθώρια επιπλέον. Αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας είναι η αύξηση της ιδιολειτουργίας των πρατηρίων, από τις ίδιες της εταιρείες και η συρρίκνωση του δικού μας κλάδου», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ