Πέμπτη 19.09.2024
More

    ΕΟΠΥΥ: Βαριές κατηγορίες σε όσους εμπλέκονται στις παράνομες συνταγογραφήσεις

    Βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά των κατηγορουμένων για το κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων που έβαλαν μέσα τον ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια ευρώ και εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

    Κατά περίπτωση οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σε βαθμό κακουργήματος, τις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά ΝΠΔΔ άνω 120.000 ευρώ, της ψευδούς βεβαίωσης κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ, της πλαστογραφίας κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000, της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό, της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000 και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος άνω των 120.000 στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

    Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της κυκλοφορίας επιβλαβών φαρμάκων και της βίας κατά υπαλλήλου.

    Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον ανακριτή από τον οποίο έχουν ζητήσει και λάβει προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ