Πέμπτη 19.09.2024
More

    Έτοιμος για την πρεμιέρα ο ΠΑΣ

    Μετά από δύο μήνες προετοιμασίας η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ καλείται την Κυριακή να αντιμετωπίσει τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στο ΔΑΚ Κατερίνης στις 17.00 για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα 2.

    Οι Γιαννιώτες έδειξαν και στο παιχνίδι κυπέλλου με την Ερμιονίδα την Κυριακή στο Κρανίδι, ότι είναι έτοιμοι σε μεγάλο βαθμό για τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα παρότι οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί πλήρως στο υπόλοιπο ρόστερ. Αυτό όμως θα γίνει προϊόντος του χρόνου και ο ΠΑΣ του Ρενέ Πομς που ξεκίνησε με δειλά βήματα και χαμηλούς τόνους, δείχνει πως θα αποτελέσει αν μη τι άλλο μία απόλυτα ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία. Στο παιχνίδι με την Ερμιονίδα συστήθηκε στο κοινό της ομάδας και ο Σέρβος Σέποβιτς που σκόραρε τα δύο από τα επτά συνολικά τέρματα της ομάδας, επιβεβαιώνοντας την εκτελεστική του δεινότητα αλλά και το ότι μαζί με τον Μάντζη, όταν αυτός θα είναι έτοιμος μπορούν να συνθέσουν ένα δυνατό επιθετικό δίδυμο.

    Οι δηλώσεις του Πομς

    Ο Ρενέ Πομς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα είπε πως η ομάδα του είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα, με αντιπάλους πολύ περισσότερο ανταγωνιστικούς από τους αντιπάλους στα παιχνίδια κυπέλλου που ήταν χρήσιμα πάντως γιατί φάνηκαν οι αυτοματισμοί που δουλεύουν στις προπονήσεις.

    «Προετοιμαστήκαμε επί οκτώ εβδομάδες για να είμαστε έτοιμοι, ήταν οκτώ εβδομάδες που κάναμε πολλά και μπορούμε να δούμε ότι η ομάδα είναι έτοιμη από φυσική κατάσταση, από τακτική και επιπλέον είναι καλή στο γήπεδο. Ωστόσο όλα τα ματς ξεκινάνε από το μηδέν και την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο δευτερόλεπτο», ανέφερε ο τεχνικός του ΠΑΣ για να προσθέσει πως είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να διαθέτει τη δυνατότητα πολλών επιλογών στο σκοράρισμα με παίκτες που μπορούν να σκοράρουν οποιαδήποτε στιγμή.

    «Αυτό είναι πολύ θετικό. Αν έχεις μόνο έναν παίκτη που σκοράρει, είναι εύκολο για τον αντίπαλο να σε αντιμετωπίσει. Νομίζω ότι έχουμε 5-6 παίκτες που μπορούν να σκοράρουν στην ομάδα μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας και πρόβλημα για τον αντίπαλο.

    Έχουμε τις δικές μας αρχές για το πώς προσπαθούμε να σκοράρουμε. Προσπαθούμε να παίξουμε γρήγορα, να έχουμε πολλές ευκαιρίες, να δημιουργούμε ευκαιρίες. Μπορεί να σκοράραμε 11 γκολ την προηγούμενη εβδομάδα, επτά σήμερα, αλλά αυτό δεν θα συμβαίνει στο πρωτάθλημα, γιατί θα έχουμε πιο δυνατούς αντιπάλους, πιο δύσκολες ομάδες και θα είναι πιο δύσκολο να σκοράρουμε. Αλλά γενικά μιλώντας, όλη μας η προσοχή είναι στο πως θα σκοράρουμε όσα περισσότερα γκολ είναι εφικτό».

    Ο κ. Πομς είχε την ευκαιρία να «κατασκοπεύσει» και τον Εθνικό Κεραμιδίου στο παιχνίδι που έδωσε το Σάββατο με την Κηφισιά.

    «Χθες ήμουν στο γήπεδο και έβλεπα το ματς κυπέλλου με την Κηφισιά. Είναι καλή ομάδα, έχουν πολλούς καλούς παίκτες, είναι ομάδα που παίζει δυνατά, είναι συμπαγής και θα είναι δύσκολο και σκληρό παιχνίδι για μας».

    Εύκολη επικράτηση

    Στο Κρανίδι όπου έγινε το παιχνίδι με την Ερμιονίδα ο ΠΑΣ επικράτησε εύκολα όπως και αναμενόταν, με τους παίκτες του Πομς να έχουν και μερικά «νεκρά» διαστήματα, κρατώντας δυνάμεις προφανώς για τη συνέχεια. Το ημίχρονο έληξε με 0-2 με σκόρερ τους Σόρια και Τζίνο (πεν.), ενώ ο δείκτης εκτοξεύτηκε στο β’ ημίχρονο στο 0-7 με ένα ακόμη πέναλτι του Τζίνο, δύο γκολ του Σέποβιτς και από ένα των Νικολιά και Χάινριχ.

    ΑΕ Ερμιονίδας (Γιώργος Αρχοντάκης): Mαμουτάι Α., Στεργίου, Μαυρομμάτης, Μεχμετάι, Καρδάμης, Δέστες, Τριμπόνιας, Γκολφινόπουλος, Ζαββός, Λέλουδας, Λαπούσι.

    Έπαιξαν και οι: Μπάρδης, Αμπελάς, Χάνος, Μαμουτάι Μάριος,

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ρενέ Πομς): Αθανασίου, Σόρια, Λούπας (70′ Πάνος), Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Ρίντερ, Τζίνο, Μπεγκάλα (60′ Βουτσάς, 70′ λ.τρ. Καλέμι), Αθανασίου (60′ Νικολιάς), Χάινριχ, Λεό (46′ Σέποβιτς).

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

    Η διοργανώτριας αρχή ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια.

    Σάββατο 21.9.2024

    Καμπανιακός – Νίκη Βόλου (17:00)

    Κυριακή 22.9.2024

    ΑΕΛ – Καβάλα  (12:00)

    ΠΑΟΚ Β’ – ΠΟΤ Ηρακλής (17:00)

    Εθνικός Ν. Κεραμιδίου – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  (17:00)

    Δευτέρα 23.9.2024

    Διαγόρας – Μακεδονικός  (16:00)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ