Παρασκευή 20.09.2024
More

    Τι απαντά η Περιφερειακή Επιτροπή για το Διοικητήριο της Περιφέρειας

    Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά το θέμα που προβάλλεται σε δημοσιεύματα για την έγκριση πίστωσης από την Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου, για την παροχή υπηρεσιών εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων  διευκρινίζονται τα εξής:

    Στην Περιφερειακή Επιτροπή (συνεδρίαση 17 Σεπτεμβρίου) δόθηκε απάντηση από τον Περιφερειάρχη σε ό, τι ρωτήθηκε  από Περιφερειακή Σύμβουλο- Μέλος της.

    Μετά την καταληκτική τοποθέτησή του ότι πρόκειται για απόφαση που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, θεωρήθηκε ότι το θέμα έκλεισε και δεν χρειάστηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

    Η διάσταση που δίνεται ωστόσο σε Μέσα Ενημέρωσης, καθώς περιορίζεται στην συνοπτική απάντηση που δόθηκε στη συνεδρίαση, προκαλεί εσφαλμένες εντυπώσεις. Προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, πρέπει να προστεθούν τα εξής:

    Το έργο (παροχή υπηρεσιών) καλύπτει διάστημα δύο χρόνων και θα γίνει μέσω της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.

    Η αναγκαιότητα ανάθεσης του έργου προέκυψε μετά τη συνταξιοδότηση υπαλλήλων που απασχολούνταν μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, την έλλειψη προσωπικού αντίστοιχων ειδικοτήτων  και  από την αδυναμία νέων προσλήψεων σε εύλογο χρονικό διάστημα.

    Οι υπηρεσίες που καλείται να παρέχει η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. καλύπτει ευρύ φάσμα, που αφορούν την εσωτερική εποπτεία του Διοικητηρίου, ως και υπηρεσίες θυρωρείου- τηλεφωνητή (όταν απαιτείται). Το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών  αναγράφεται  γενικά στον τίτλο της Υπηρεσιακής εισήγησης προς την Περιφερειακή Επιτροπή, αναλυτικά  θα περιγράφεται στη Σύμβαση που θα υπογραφεί με την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.

    Το ποσό που εγκρίθηκε (37.200 ευρώ) περιλαμβάνει Φ.Π.Α. (7.200 ευρώ), τον αναλογούντα φόρο στην Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ασφαλιστικές εισφορές και αμοιβή του/των εργαζομένων για δύο χρόνια.

    Η διαδικασία σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων για την παροχή Υπηρεσιών είναι νόμιμη διαδικασία και όσον αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω αυτών επιχειρεί και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε ελλείψεις προσωπικού και δικά της και των Δήμων.

    Επισημαίνεται δε ότι στην περίπτωση που δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 55 -67 ετών και με δεδομένη την επικείμενη συνταξιοδότηση και άλλων υπαλλήλων, θα απαιτηθούν ανάλογες συμβάσεις- αναθέσεις και για άλλες εργασίες που εκτελούν Περιφέρειες και Δήμοι.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ