Τρίτη 24.09.2024
More

    Ανοιχτή προσυνεδριακή συνάντηση της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα

    Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Epirus Palace η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ξεκινά τον προσυνεδριακό διάλογο με τους αιρετούς εκπροσώπους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει του πρώτου Συνεδρίου της περιόδου 2024 – 2028 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 7-9 Νοεμβρίου. Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα:

    Εκτός από τους εκπροσώπους των Ο.Τ.Α., η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό, καθώς διεξάγεται σε μία ιδιαίτερη χρονική συγκυρία με στόχο τη δημιουργία ισχυρών και αποτελεσματικών Δήμων, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται κοντά στον πολίτη και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στις νέες προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δήμων, στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ανταπόκριση των αναγκών και των προτεραιοτήτων των τοπικών κοινοτήτων.

    Όσοι ενδιαφέρονται είναι προσκεκλημένοι σε αυτή τη διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την ουσιαστική πρόοδο του θεσμού.

    Για την ενίσχυση του κρίσιμου αυτού διαλόγου, η ΚΕΔΕ έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ανά θεματική ενότητα των Επιτροπών Πολιτικής, που λειτουργεί ήδη στην ιστοσελίδα της https://synedrio2024.kede.gr/ στην οποία μπορούν να υποβληθούν οι σχετικές προτάσεις.

    Προηγούμενο άρθρο
    Επόμενο άρθρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ