Παρασκευή 27.09.2024
More

    Έγινε «μπλε» το Σάσσαρι – Αποθέωση των φίλων του ΠΑΣ από τους Ιταλούς και τη FIBA

    Ήταν αναμενόμενο πως η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων δεν επέτρεπε περιθώρια στην ομάδα του ΠΑΣ να ανατρέψει τη διαφορά των 17 πόντων του πρώτου αγώνα με την οποία είχε ηττηθεί από τη Ντιναμό Σάσσαρι. Όμως αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο – για τους εκτός Ιωαννίνων – ήταν η εντυπωσιακή παρουσία δεκάδων φίλων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που ταξίδεψαν στη Σαρδηνία για την ομάδα του ΠΑΣ, αλλά κυρίως για την ιδέα, την πόλη και το σήμα στη φανέλα.

    Το κλειστό του Σάσσαρι είχε πρωταγωνιστές το βράδυ της Τετάρτης τους φίλους του ΠΑΣ που δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα και «ανάγκασαν» τους φίλους των γηπεδούχων μαζί και την ομάδα της Σάσσαρι να χορεύουν και να τραγουδούν τα συνθήματα του ΠΑΣ!

    Τα βίντεο που «αναρτήθηκαν» από τον επίσημο λογαριασμό της FIBA Eurocup αποτυπώνουν τις απίστευτες, μοναδικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Γιαννιώτες οπαδούς μια αγκαλιά με την ομάδα στην κερκίδα να δίνουν το ρυθμό και μαζί με τους φίλους των γηπεδούχων και την ομάδα της Σάσσαρι να φωνάζουν ρυθμικά για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!

    Υπόκλιση στους «ήρωες» των Ιωαννίνων από ιταλικά sites

    Εκτός από τον επίσημο λογαριασμό της FIBA που αποθεώνει τον κόσμο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, το ίδιο γίνεται από το βράδυ της Τετάρτης στο ιταλικό διαδίκτυο με κορυφαίες ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας να αναρτούν βίντεο και φωτογραφίες, αποθεώνοντας τους φίλους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

    Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές αναρτήσεις είναι αυτή της σελίδας «lagiornatatipo Sassari» με 320.000 ακόλουθους στο Instagram που γράφει αναλυτικά κάτω από μία φωτογραφία της κερκίδας των φίλων του ΠΑΣ, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα:

    «Σάσσαρι, απόψε. Παίζουν Ντιναμό – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για το Eurocup Γυναικών. Υπάρχουν περίπου 700 θεατές στο γήπεδο. Οι 60 είναι φιλοξενούμενοι οπαδοί. Τα Γιάννενα βρίσκονται στην Ελλάδα. Πήραν ένα πλοίο και δύο αεροπλάνα για να φτάσουν στη Σαρδηνία. Ακούγονται μόνον αυτοί… Τραγουδούν ασταμάτητα μία ώρα πριν τον αγώνα. Είναι πίσω με 43 πόντους τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 53-14. Γνώριζαν πολύ καλά πως η ομάδα τους είναι πιο αδύναμη από τη Ντιναμό. Δεν τους ενδιαφέρει. 26 ώρες ταξίδι εκτός έδρας, την Τετάρτη. Πήγαν για κολύμπι στο Αλγκέρο και μετά ήπιαν εκατοντάδες τενεκεδάκια (σ.σ μπύρες, ποτά κ.λπ) στο κέντρο του Σάσσαρι. Μόνο για να στηρίξουν τα κορίτσια τους. Ήρωες.

    ΥΓ. Στο τέλος ηττήθηκαν με 45 πόντους διαφορά. Η ομάδα ανέβηκε στην κερκίδα για να πανηγυρίσει μαζί τους την ήττα και ολόκληρο το κλειστό του Πάλασπορτ, μαζί με τις παίκτριες της Ντιναμό, έστησαν ένα χορό μαζί τους».

    Σε δεύτερη μοίρα το παιχνίδι

    Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική καθώς πέραν της δεδομένης διαφοράς δυναμικότητας, ο ΠΑΣ αγωνίστηκε χωρίς τις δύο αμερικανίδες, Άρτσερ και Κέρναλ.

    Το τελικό 95-50 αποτυπώνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

    Η Ντίνα Σαρηγιαννίδου ήταν η πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 24 πόντους, ενώ η Γουάλας είχε 13. Για την Σάσαρι η Τέιλορ τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους και η Ντιάλο με 18.

    Το παρθενικό ταξίδι του ΠΑΣ ολοκληρώθηκε στο Σάσσαρι την Τετάρτη και η ομάδα επιστρέφει στα Γιάννενα, όπου την Κυριακή στις 17.00 στο Νέο Κλειστό υποδέχεται τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος, σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Η νίκη ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την τρίτη συνεχόμενη πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Τα δεκάλεπτα: 28-10, 53-14, 80-34, 95-50

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πέρκος): Δαμουλάκη 8(2), Γουάλας 13(3), Σαρηγιαννίδου 24, Δούρβα, Παπανικολάου, Ξανθοπούλου 5(1), Θεοδώρου.

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ