Παρασκευή 27.09.2024
More

    Μία ψηφιακή πλατφόρμα στην υπηρεσία της διαβούλευσης

    Τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις και να εκφράσουν τις θέσεις τους για ζητήματα που αναφέρονται στην αυτοδιοίκηση, έχουν οι αιρετοί της χώρας μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα διαβούλευσης που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

    Η πλατφόρμα της ψηφιακής διαβούλευσης περιλαμβάνει 21 συνολικά θεματικές και πεδία ενδιαφέροντος στα οποία μπορεί να εισέλθει χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxis κάθε ενδιαφερόμενος και να διατυπώσει τις προτάσεις του. Όπως ανέφερε από τα Γιάννενα όπου πραγματοποιήθηκε η προσυνεδριακή συνάντηση ενόψει του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ το Νοέμβριο στη Ρόδο, ο Γεν. Γραμματέας Δημ. Καφαντάρης είναι η πρώτη φορά που παρέχεται η συγκεκριμένη δυνατότητα στους αιρετούς που ισοδυναμεί και με ευκαιρία καθώς οι προτάσεις αυτές θα συμπυκνωθούν και θα περιληφθούν στο τελικό κείμενο προτάσεων της ΚΕΔΕ προς την Πολιτεία.

    Όσον αφορά δε, στους λόγους για τους οποίους μπορεί η ΚΕΔΕ να αισιοδοξεί, ότι οι προτάσεις αυτές θα γίνουν αποδεκτές και θα υλοποιηθούν κιόλας από το κεντρικό κράτος, ο κ. Καφαντάρης υπενθύμισε ότι αντίστοιχες προτάσεις τη ΚΕΔΕ υλοποιήθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία και την Κυβέρνηση, όπως ήταν η αλλαγή του εκλογικού Νόμου, η αύξηση των ΚΑΠ και ο νέος Κώδικας των δήμων.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ