Παρασκευή 27.09.2024
More

    Και τώρα η προσοχή μόνο στο πρωτάθλημα

    Με την τελευταία προπόνηση που θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στους «Ζωσιμάδες» ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το αυριανό ντέρμπι με τον Ηρακλή ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που δεν είχε πολύ χρόνο να αποφορτιστεί από την αναμέτρηση Κυπέλλου με την Παναχαϊκή και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

    Οι Πατρινοί κέρδισαν δίκαια με 0-2 σε ένα παιχνίδι που αξιοποίησαν όποια ευκαιρία τους δόθηκε, σε αντίθεση με την ομάδα του Πομς που σπατάλησε τις δικές της. Το παιχνίδι ωστόσο αυτό και η διοργάνωση του Κυπέλλου αποτελούν παρελθόν για τον ΠΑΣ που επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα που ήταν και παραμένει ο βασικός στόχος της ομάδας, ανεξάρτητα όμως από το ότι κάθε ήττα και πολύ περισσότερο κάθε αποκλεισμός στο Κύπελλο ειδικά όταν γίνεται εντός έδρας αποτελεί πλήγμα στο γόητρο και το πρεστίζ της ομάδας.

    Οι παίκτες της ομάδας που αγωνίστηκαν την Τετάρτη έκαναν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε υψηλή ένταση με συναρμογές και παιχνίδια σε μικρούς χώρους και για να ολοκληρωθεί με σέντρες και τελειώματα στις εστίες. Εκτός της χθεσινής προπόνησης ήταν ο Ναούμης που δεν έχει επιστρέψει ενώ ένα σφίξιμο που αισθάνθηκε ο Κύρκος τον άφησε και αυτόν εκτός.

    Για την αυριανή αναμέτρηση με τον Ηρακλή ο κ. Πομς αναμένεται να επαναφέρει από την αρχή το σύστημα 3-4-3 που έχει δουλέψει άλλωστε από την αρχή της προετοιμασίας μιας και το 4-4-2 που επέλεξε πειραματικά στο πρώτο ημίχρονο με την Παναχαϊκή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

    Αλλαγές όμως θα υπάρξουν σίγουρα και στο βασικό σχήμα με την αλλαγή του σχηματισμού καθώς η «πειραματική» 11άδα του πρώτου ημιχρόνου δε θα χρησιμοποιηθεί μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, σίγουρα όμως όχι στο αυριανό ντέρμπι με τον Ηρακλή.

    Τα περισσότερα φυσικά θα ξεκαθαρίσουν μετά τη σημερινή προπόνηση με πιθανότερη εκδοχή πάντως για τον κ. Πομς να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Βασίλη Μάντζη στην επίθεση μαζί με τους Αθανασίου και Χάινριχ ενώ η τριάδα της αμυντικής γραμμής θα είναι με τους Ρίντερ, Μπακαδήμα και Σομποτσίνσκι με τον Πολωνό στόπερ και αρχηγό της ομάδας να έχει άμεση εμπλοκή και ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα από την Παναχαϊκή. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν από την αρχή οι Τζίνο και Μπεγκάλα με τον ΠΑΣ όμως να έχει ξεκάθαρο πρόβλημα δημιουργίας και τροφοδότησης των επιθετικών, κάτι που φάνηκε και στα δύο τελευταία παιχνίδια με Εθνικό Κεραμιδίου και Παναχαϊκή αντίστοιχα.

    Διαιτητής ο Δραγάτης

    Την αναμέτρηση του Σαββάτου ορίστηκε να διευθύνει ο Αλέξανδρος Δραγάτης του συνδέσμου Αν. Αττικής.

    Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλειος Μάνος της ΕΠΣ Λάρισας και Παναγιώτης-Δημήτριος Σακκάς της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Τέταρτος θα είναι ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης της ΕΠΣ Κέρκυρας και παρατηρητής ο Γεώργιος Λιόλιος της ΕΠΣ Λάρισας.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ