Δευτέρα 30.09.2024
More

    Μήνυμα συστράτευσης γύρω από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στέλνει η ΠΑΕ

    Ικανοποίηση για την ομάδα, αλλά δυσαρέσκεια και προβληματισμό για την απροθυμία μεγάλων τοπικών επιχειρήσεων να βοηθήσουν την ΠΑΕ εξέφρασαν οι αδελφοί Χριστοβασίλη

    Το μήνυμα της ενότητας, της συσπείρωσης των πάντων για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου, αλλά και το παράπονό τους γιατί η ανταπόκριση και σε επίπεδο χορηγών και σε επίπεδο φιλάθλων μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν είναι ικανοποιητική, εξέφρασαν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά από μήνες, οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αδελφοί Χριστοβασίλη.

    Μία πολυαναμενόμενη, έτσι κι αλλιώς, επίσημη τοποθέτηση των ιδιοκτητών της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που στάθηκαν και στη συγκρότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος το καλοκαίρι που έγινε με καθυστέρηση γιατί, όπως είπαν, ήθελαν να δώσουν χρόνο σε τυχόν ενδιαφερόμενους επενδυτές για την ΠΑΕ, χωρίς τελικά να υπάρξει ενδιαφέρον και πρόταση, παρά μόνο σε φιλολογικό επίπεδο.

    Τόσο ο Παναγιώτης, όσο και ο Ιωάννης Χριστοβασίλης αντίστοιχα, αναφέρθηκαν και σε επιμέρους ζητήματα όπως είναι το μέλλον των τμημάτων υποδομής, η προσπάθεια που και οι ίδιοι καταβάλλουν για να βοηθήσουν και άλλα τμήματα του ΠΑΣ όπως η γυναικεία ομάδα του Ερασιτέχνη, αλλά κυρίως η βασική προσπάθεια που δεν είναι άλλη από την συστράτευση όλων ώστε ο ΠΑΣ στο τέλος της σεζόν που είναι ένας μαραθώνιος, όπως είπαν, να πανηγυρίσει την άνοδο στη SL.

    Καμία πρόταση

    Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΠΑΣ Παν. Χριστοβασίλης τόνισε πως παρά την ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε η ΠΑΕ με εξαίρεση ένα φιλολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρξε ποτέ επίσημη πρόταση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

    «Αυτό που μας προβλημάτισε όμως δεν ήταν μόνο η κατάθεση κάποιας επίσημης πρότασης, αλλά κυρίως η παντελής απουσία όλων των μεγάλων επιχειρηματιών της πόλης και του νομού γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη στην ομάδα. Έτσι, αποφασίσαμε να πορευτούμε μόνοι μας και να ξεκινήσουμε να υλοποιούμε το πλάνο που καταστρώσαμε για τη νέα σεζόν. Και αυτός ήταν ο βασικός λόγος της καθυστέρησης σε κάποιες αποφάσεις στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Γιατί θα έπρεπε να δοθεί επαρκής χρόνος σε όποιον έδειχνε ενδιαφέρον για να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου και από την στιγμή που δεν εμφανίστηκε θα έπρεπε στη συνέχεια οι αποφάσεις μας να είναι σίγουρες με καθαρά ορθολογικά και ποδοσφαιρικά κριτήρια. Όπως έγινε αν δει κανείς την επιλογή του προπονητή και το βιογραφικό που τον ακολουθεί και των συνεργατών του καθώς και ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η σεζόν, μια σεζόν που αν η αρχή είναι το ήμισυ τoυ παντός θα πρέπει να μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον», ανέφερε αρχικά ο κ. Χριστοβασίλης που εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στη συνέχεια στους μεγάλους και τους μικρούς χορηγούς της ΠΑΕ.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου όμως εκεί άφησε μία «φωτογραφική» αιχμή προς τις μεγάλες εταιρίες εμφιάλωσης νερού στην Ήπειρο για την οποία κλήθηκε να παράσχει περισσότερες διευκρινίσεις, εάν είχαν δοθεί κάποιες εγγυήσεις, ότι μία εταιρία εξ αυτών θα βοηθούσε την ομάδα.

    «Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε να έχουμε όλη την πόλη των Ιωαννίνων δίπλα μας και δεν την έχουμε. Παρά το κάλεσμα της Περιφέρειας η οποία έχει προσπαθήσει να βοηθήσει από την πλευρά της, θα πρέπει να υπάρξει κοινή θέληση από όλους και δυστυχώς μέχρι στιγμής μόνο η μία πλευρά το έχει δείξει έμπρακτα και αυτή είναι η οικογένειά μας. Είναι κρίμα στη νούμερο ένα πόλη με το περισσότερο φυσικό μεταλλικό νερό, να λέμε το νερό, νεράκι», τόνισε ο Παν. Χριστοβασίλης, ενώ ο Ιωαν. Χριστοβασίλης πρόσθεσε πως αυτό που ο ίδιος διαπίστωσε στις επαφές που είχε με διάφορες επιχειρήσεις, είναι μία γενικότερη απροθυμία να υπάρξει βοήθεια προς την ομάδα.

    Προσπάθεια από το μηδέν

    Η ΠΑΕ ξεκίνησε μία προσπάθεια από το μηδέν, θέλοντας να δώσει έμφαση στο ντόπιο, γιαννιώτικο και ηπειρώτικο στοιχείο και για αυτό τέσσερα παιδιά από την Κ19 υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο και προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα.

    Το κάλεσμα στους φιλάθλους

    Οι διοικούντες υποστήριξαν πως στη φετινή προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και διοίκηση, ομάδα, και φίλαθλοι θα πρέπει να είναι μία γροθιά για να επιτευχθεί ο στόχος στο τέλος της σεζόν. Η ανταπόκριση όμως του κόσμου μέχρι στιγμής δεν είναι η αναμενόμενη με τις πωλήσεις των διαρκείας να είναι περίπου στα 850 μέχρι στιγμής.

    «Αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας αποφασίσαμε να διαθέσουμε κάρτες διαρκείας με τιμές αρκετά προσιτές και πολύ χαμηλότερες από προηγούμενες χρονιές. Περιμέναμε από τον κόσμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κάτι που δυστυχώς δεν έγινε στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε. Οι φίλαθλοι είναι ένα επιπλέον όπλο στην φαρέτρα μας και η απουσία τους είναι αισθητή γι’ αυτό και θα πρέπει και οι ίδιοι να σταθούν ακόμα περισσότερο δίπλα μας και να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη», τόνισε ο κ. Χριστοβασίλης.

    Το πρωτάθλημα

    Μιλώντας για το ποδοσφαιρικό τμήμα ο κ. Χριστοβασίλης είπε πως το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και πως η κατηγορία χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση. «Εμείς ξέρουμε σε ποια κατηγορία βρισκόμαστε και ποιες είναι οι απαιτήσεις. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε σεμνά και ταπεινά, χωρίς μεγαλοστομίες. Γνωρίζουμε τι δουλειά γίνεται στην ομάδα, η αρχή που κάναμε είναι πολύ καλή, αλλά χρειάζεται συνέχεια να είμαστε προσεκτικοί και φυσικά επειδή είναι μία κατηγορία που δεν υπάρχει VAR χρειάζεται προσοχή και από τους διαιτητές. Ερωτηθείς για το αν είναι σε θέση η διοίκηση να ενισχύσει την ομάδα στην περίοδο του Ιανουαρίου εάν αυτό απαιτηθεί, ώστε να μπει με μεγαλύτερες ελπίδες στα πλέι οφ είπε πως εφόσον το ζητήσει ο προπονητής, η διοίκηση θα κάνει αυτό που πρέπει.

    Οι υποδομές

    Για τα τμήματα υποδομών η Κ19 θα πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα, ενώ η SL2  θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας τη διεξαγωγή πρωταθλήματος για τις Κ17 με οκτώ ομάδες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι πέντε από το Νότιο όμιλο και οι τρεις από τον βόρειο σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα.

    Στήριξη και στα άλλα τμήματα

    Με αφορμή την παρουσία του στον αγώνα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΠΑΣ απέναντι στον Πανσερραϊκό την Κυριακή, μαζί με τον κ. Παλαιολόγο και τους ποδοσφαιριστές Μάντζη, Μπακαδήμα και Καφενζή ο κ. Χριστοβασίλης τόνισε πως ο οργανισμός του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και αυτό το αντιλαμβάνεται η ΠΑΕ. «Ο ΠΑΣ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι και το μπάσκετ είναι και η κολύμβηση και άλλα τμήματα. Θα υπάρξει και μία βοήθεια στη γυναικεία ομάδα του Ερασιτέχνη όπως έγινε και πέρυσι, ενώ δεν είμαστε μακριά από τις επιτυχίες και τις διακρίσεις αθλητών διαφόρων αθλημάτων που φέρνουν διακρίσεις στην πόλη», ανέφερε. Έτσι, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στους αθλητές του ΠΑΣ Θεόφιλο Λέκκα και Σπυρίδωνα Χαλάστρα αντίστοιχα, που κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων στη Γαλλία.

    «Η επιτυχία αυτή αποτελεί συνέχεια των σημαντικών διακρίσεων που φέρνουν αθλητές του συλλόγων της πόλης των Ιωαννίνων και κάνουν περήφανη όλη την Ήπειρο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ