Πέμπτη 03.10.2024
More

    Κανένα θέμα – προς το παρόν – με το Α.Τ της Πυρσόγιαννης

    Μάλλον από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη θα πληροφορηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αλλά και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα το πλαίσιο και τις αποφάσεις που αναφέρονται στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Ο υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος ήταν εκείνος που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Ιωάν. Τσίμαρη που αφορούσε τον συνολικό σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, αλλά επίσης και ένα ειδικότερο θέμα σχετικά με τη λειτουργία ή μη του Αστυνομικού Σταθμού στην Πυρσόγιαννη του δήμου Κόνιτσας.

    Ούτε όμως για το ένα θέμα, ούτε και για το δεύτερο έγιναν περισσότερο σοφοί, όσοι παρακολούθησαν και άκουσαν την απάντηση του κ. Νικολακόπουλου που αφενός δεν παρουσίασε καμία λεπτομέρεια για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αφετέρου για το θέμα της Πυρσόγιαννης περιορίστηκε να πει πως «επί του παρόντος δεν υπάρχει σχεδιασμός για κατάργηση υπηρεσιών στην Πυρσόγιαννη», αλλά αυτό όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας σημαίνει ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να τεθεί ζήτημα.

    Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Τσίμαρης άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ από την Ήπειρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα της Πυρσόγιαννης, υπενθύμισε στον Σώμα, ότι δικαίωμα στην ασφάλεια και στην εμπέδωση του αισθήματος αυτού δεν έχουν μόνον οι κάτοικοι της Αττικής, αλλά και οι κάτοικοι των ορεινών και παραμεθόριων περιοχών.

    Σε ένα σημείο της απάντησης πάντως του κ. Νικολακόπουλου τονίστηκε πως είναι συνεχής αξιολόγηση των υπηρεσιακών αναγκών αλλά επίσης και πως η τοπική φυσική ηγεσία σε επίπεδο Ηπείρου και Ιωαννίνων αντίστοιχα, έχει τη δυνατότητα να αποσπά προσωπικό για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών, όταν και όπου αυτές προκύπτουν, ώστε να μην υπάρχουν κενά σε καμία υπηρεσία.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ