Πέμπτη 03.10.2024
More

    Έβγαλε «μέταλλο» στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

    Η νίκη με 2-1 επί του Ηρακλή στο ντέρμπι του Σαββάτου ήταν για τον ΠΑΣ εξαιρετικής σημασίας, καθώς εκτόξευσε την ψυχολογία των παικτών και των φιλάθλων στα ύψη με την ομάδα του Πομς να δείχνει, πως με τη δέουσα προσοχή μπορεί να καταφέρει στο τέλος να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο.

    Μέχρι να φτάσουμε στον Μάιο όμως, ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και δύσκολος, το πρωτάθλημα της SL2 είναι εξαιρετικά δύσκολο και κρύβει πολλές παγίδες και περισσότερους κινδύνους, όμως τουλάχιστον στο ρόστερ και στην ομάδα υπάρχουν γνώστες όλων των παραπάνω που μπορούν να προστατεύσουν την ομάδα από τις κακοτοπιές.

    Το βέβαιο είναι πως ούτε ο ΠΑΣ ούτε και κάποια άλλη ομάδα θα κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα, όμως αν αυτό γίνει για τους Γιαννιώτες θα είναι προφανώς ό,τι καλύτερο. Στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ηρακλή στο πρώτο ημίωρο ο ΠΑΣ επικράτησε στο γήπεδο και εκτός από το γκολ του Μάντζη με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ του Σόρια, θα μπορούσε να είχε βάλει κι άλλα γκολ, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τους Χάινριχ και Μάντζη αντίστοιχα.

    Ο «γηραιός» άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο χωρίς να δημιουργεί όμως ευκαιρίες, για να φτάσουμε στο 43’ όταν ο Τσιριγώτης με σουτ και αφού η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Μπακαδήμα, έκανε το  1-1.

    Τα δύσκολα για τον ΠΑΣ ήρθαν στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου που ο Ηρακλής ήταν πιο απειλητικός και είχε κλασική ευκαιρία με τον Κυνηγόπουλο να «σημαδεύει» το δοκάρι και τον Αθανασίου στην επαναφορά να σταματά τον Τσιριγώτη, ενώ άλλες δύο φορές οι επιθετικού των φιλοξενούμενων έφυγαν στην αντεπίθεση αλλά δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους.

    Ο ΠΑΣ ισορρόπησε σταδιακά ο Χάινριχ σπατάλησε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Στουρνάρα μετά από καταπληκτική πάσα του Τζίνο και στο 65’ έκανε το 2-1 ξανά με γκολ του Μάντζη με κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λούπας. Αμέσως μετά ο φορ του ΠΑΣ ανάγκασε τον Στουρνάρα να κάνει μία ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Ηρακλής με τις αλλαγές του Οφρυδόπουλου έφερε το παιχνίδι στο μισό του ΠΑΣ και με το σπρώξιμο του διαιτητή Δραγάτη που φόρτωσε με 7 κίτρινες τους παίκτες του ΠΑΣ υποδεικνύοντας πολλά ανύπαρκτα φάουλ.

    Σε ένα εξ αυτών ο Μπερτόγλιο έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών, ενώ λίγο μετά ο Αθανασίου πρόλαβε και έκλεισε τον Τσιριγώτη που είχε περάσει τον Μπακαδήμα. Νικολιάς και Σέποβιτς βοήθησαν να περάσει ο χρόνος και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του ΠΑΣ να πανηγυρίζουν την νίκη με τους φιλάθλους τους.

    Κορυφαίοι Μάντζης, Τζίνο, Αθανασίου

    Ο σκόρερ Μάντζης και επίσης ο Τζίνο, ο Μπακαδήμας και ο τερματοφύλακας Αθανασίου ήταν οι κορυφαίοι, ενώ πολύ καλά τα πήγαν οι νεαροί Αθανασίου και Λούπας που παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους και θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα.

    Ο Ρενέ Πομς

    Στις δηλώσεις του ο Ρενέ Πομς ανέφερε:

    «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς όπως το περιμέναμε, γιατί ξέραμε ότι ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός και καλός και το παιχνίδι ήταν από το πρώτο δευτερόλεπτο με ένταση. Μέχρι το τέλος πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, το θέλαμε, το δείξαμε σε κάθε μονομαχία. Σε κάποιες περιπτώσεις στην άμυνα είχαμε λίγη τύχη, αλλά σε κάποιες φάσεις επιθετικά είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε τουλάχιστον κι ένα τρίτο γκολ. Στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι το αξίζαμε και ειδικά μετά τον αποκλεισμό της Τετάρτης». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνέχεια στη βοήθεια των φιλάθλων της ομάδας ώστε να φτάσει στη νίκη.

    «Ένα μεγάλο μέρος ενός αγώνα είναι η ενέργεια και ήταν απίθανη η υποστήριξη του κόσμου μας. Μας έδιναν ενέργεια, ήταν ο 12ος παίκτης της ομάδας. Τη χρειαζόμασταν αυτήν την υποστήριξη κι αυτό ίσως ένα στοιχείο που μας έλειπε την Τετάρτη. Ελπίζω να έμειναν ικανοποιημένοι από το πώς δώσαμε τη μάχη για τους τρεις πόντους».

    Κυριακή με Νίκη Βόλου

    Η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό χθες το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ να υποδέχεται τη Νίκη Βόλου την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, πιθανότατα στις 15.00 σε μία αναμέτρηση που δε θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.

    Στο τεχνικό επιτελείο ο Βαγ. Τζιάρρας

    Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο μεταξύ ανακοίνωσε την Κυριακή την ένταξη του Βαγγέλη Τζιάρρα στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Μετά από επιθυμία του προπονητή της ομάδας Ρενέ Πομς, ο Βαγγέλης Τζιάρρας θα είναι συνεργάτης του ολοκληρώνοντας έτσι το τεχνικό team του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ