Τετάρτη 02.10.2024
More

    ΚΥΣΕΑ: Τι συζητήθηκε για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο

    Συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ).

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε εκτενής ενημέρωση από τον διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά το ιρανικό χτύπημα και συζητήθηκε η ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς για τη διαχείριση της κατάστασης ασφαλείας.

    Στο ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο επικεφαλής της ΕΥΠ, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

    Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

    Αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο.

    Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

    Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση.

    Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ