Σάββατο 05.10.2024
More

    Πολλά, αλλά μικρά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Ήπειρο

    Πολλά, αλλά μικρά στη συντριπτική τους πλειονότητα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία της Παρασκευής από το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες από τα παράλια της Θεσπρωτίας μέχρι τα ορεινά των δήμων των Ιωαννίνων.

    Τα προβλήματα επικεντρώνονται κυρίως σε κατολισθήσεις και καταπτώσεις όπως και σε πτώσεις δένδρων και κλαδιών. Η περιοχή των Φιλιατών ήταν αυτή που δέχθηκε τους μεγαλύτερους όγκους βροχής την Παρασκευή με καταστήματα στην κωμόπολη να πλημμυρίζουν και να χρειάζεται η επέμβαση της Πυροσβεστικής για άντληση υδάτων. Καταπτώσεις σημειώθηκαν στη Λωρίδα Σαγιάδας όπου προσωρινά διακόπηκε η κυκλοφορία σε κάποιους επαρχιακούς δρόμους όπως και προς το δρόμο για το Τελωνείο Μαυροματίου.

    Καταπτώσεις, κατολισθήσεις και πτώσεις δένδρων ήταν τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στην περιοχή των Ιωαννίνων και κυρίως σε Κόνιτσα, Ζαγόρι και Μέτσοβο. Το βράδυ της Παρασκευής, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και μηχανημάτων του δήμου Πωγωνίου για να ανοίξει ο δρόμος προς τον Παρακάλαμο καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης έσπασαν μεγάλα κλαδιά δένδρων που έπεσαν στο οδόστρωμα.

    Φορτηγό «έσπασε» τις μπάρες διοδίων στην Τύρια

    Στο μεταξύ το πρωί του Σαββάτου στο σταθμό διοδίων της Εγνατίας οδού στην Τύρια σημειώθηκε ένα τροχαίο ατύχημα, όταν ο οδηγός ενός φορτηγού για άγνωστη αιτία, αλλά πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος λίγο πριν το σταθμό και αυτό έσπασε τις μπάρες και σταμάτησε ακριβώς δίπλα. Από το ατύχημα ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ωστόσο η κυκλοφορία στο ρεύμα από Ηγουμενίτσα προς Ιωάννινα γινόταν για δύο περίπου ώρες από τη μία λωρίδα μέχρι την απομάκρυνση του οχήματος.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ