Κυριακή 06.10.2024
More

    Σαρωτικός στην πρεμιέρα της Α1 ο ΠΑΣ (58-37) τον Πρωτέα Βούλας

    Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση με όπλο του την άμυνα ο ΠΑΣ μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών κερδίζοντας εύκολα όπως δείχνει και το τελικό σκορ 58-37 τον δυνατό Πρωτέα Βούλας στο Νέο Κλειστό.

    Η αναμέτρηση το απόγευμα του Σαββάτου φάνηκε πως θα εξελιχθεί σε ντέρμπι από το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές στην επίθεση και πολύ δυνατές αμυντικά. Όμως ο ΠΑΣ στο δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση, ενώ στην άμυνά του γινόταν και πιο πιεστικός με το ημίχρονο να κλείνει στο 29-22. Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου ο ΠΑΣ έπαιξε καταπληκτική άμυνα ενώ στην επίθεση Σαρηγιαννίδου, Κέρναλ, και Άρτσερ έβρισκαν λύσεις κοντά και μακριά από το καλάθι.

    Έτσι το επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 13-6 και οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας χτίσει μία διαφορά 14 πόντων την οποία αύξησαν κι άλλο, φτάνοντας στο τελικό 58-37. Η Ντίνα Σαρηγιαννίδου με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ ήταν η κορυφαία και ακολούθησαν η Άρτσερ με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, η Κέρναλ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ η Δαμουλάκη έκανε καταπληκτικό παιχνίδι στην οργάνωση μοιράζοντας εννέα ασίστ, χωρίς να υστερήσει καμία από τις υπόλοιπες.

    Διαιτητές: Λόρτος-Αγραφιώτης Γρ.-Κουρόγλου

    Δεκάλεπτα: 14-10, 29-22, 42-28,  58-37

    ΠΑΣ Γιάννινα (Πέρκος): Δαμουλάκη 2, Γκρίφιθ Γουάλας 10(2), Σαρηγιαννίδου 15(1), Δούρβα 4, Παπανικολάου, Ξανθοπούλου, Θεοδώρου 3, Άρτσερ 14, Κέρναλ 10(2).

    Πρωτέας Βούλας (Τσαντές): Στολίγκα 3(1), Πολυμένη 1, Σακελλαρίου, Χατζηγιακουμή 4, Αλεξιά 6, Αναστασοπούλου 9(1), Γασπαράτου, Τζορτζ 14.

    Οι δηλώσεις των προπονητών

    Ο Στεφ. Πέρκος μετά το τέλος του αγώνα παραδέχθηκε πως η άμυνα ήταν το κλειδί για να έρθει το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς για την ομάδα του.

    «Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα με τον βοηθό μου τον κ. Καρατζένη στο να έχουμε μια σκληρή άμυνα. Όταν δεν έχεις το πολύ πλούσιο και ακριβό ρόστερ, πρέπει να κάνεις κάποιες επιλογές και επειδή άμυνα μπορεί να παίξει ο καθένας δουλεύουμε πάνω σε αυτό, γιατί στην επίθεση δεν έχουμε ακόμη βρεθεί όπως θέλουμε. Θέλω να εκφράσω πολλά συγχαρητήρια στον Γ. Καρατζένη για το σκάουτινγκ όλη την εβδομάδα ώστε να εντοπίσουμε τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Ξέραμε ότι ο Πρωτέας ήρθε με ελλείψεις, αλλά και οι έξι πόντοι σε ένα δεκάλεπτο δείχνουν τη δική μας επιτυχία στην άμυνα. Κάνουμε επίσης πολύ καλή δουλειά στον τομέα της ψυχολογίας και να ξέρετε πως ακόμη κι αν χάναμε σήμερα τα κορίτσια θα ήταν χαρούμενες και ενωμένες γιατί το πρώτο που θέλουμε, είναι να το χαίρονται. Άλλωστε όπως έλεγε κι ο Μάικλ Τζόρνταν, είναι μόνο ένα παιχνίδι. Απόλαυσέ το. Ευχαριστούμε πολύ και τους φιλάθλους μας αν και θα θέλαμε την επόμενη φορά να είναι ακόμη περισσότεροι και τη διοίκηση που είναι πάντα δίπλα μας», ανέφερε ο κόουτς του ΠΑΣ WBC.

    Αποθεωτικά λόγια του Τσαντέ για τον κόσμο του ΠΑΣ

    Από την πλευρά του ο προπονητής του Πρωτέα κ. Τσαντές είπε πως η ομάδα του επηρεάστηκε από τις απουσίες των δύο ξένων αθλητριών της, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Επιφύλαξε όμως θερμά λόγια για τον ΠΑΣ και τους φιλάθλους του που όπως είπε, διαφήμισαν το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη. «Ξέραμε, ότι για διεκδικήσουμε σήμερα τη νίκη, λόγω των απουσιών που είχαμε θα έπρεπε να τα κάνουμε όλα τέλεια. Τα κορίτσια στην άμυνα ακολούθησαν το πλάνο σε μεγάλο ποσοστό, στην επίθεση όμως δε ν μπήκαν τα ελεύθερα σουτ και κάποια λέι απ. Ευχαριστούμε πολύ τον ΠΑΣ για τη φιλοξενία και τον υπέροχο κόσμο του που διαφήμισε το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ στην Ευρώπη. Εμείς ετοιμαζόμαστε πλέον για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας και θέλουμε να έχουμε κι εμείς τον κόσμο στο πλευρό μας. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό, γιατί όλες οι ομάδες έχουν έναν ελληνικό κορμό και οι ξένες παίκτριες είναι καλύτερες από πέρυσι», ανέφερε ο κ. Τσαντές.

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ