Παρασκευή 11.10.2024
More

    Προβλημάτισε ο ΠΑΣ που δεν έχει εναλλακτικό πλάνο

    Οι δύο βαθμοί που έχασε ο ΠΑΣ την Κυριακή κόντρα στη Νίκη Βόλου είναι σημαντικοί, αλλά σίγουρα δεν είναι το τέλος του κόσμου όπως επισήμανε και ο Ρενέ Πομς μετά τη λήξη. Από την άλλη όμως είναι προφανές πλέον, ότι ο ΠΑΣ υστερεί δραματικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον άξονα αφού όλοι οι παίκτες της μεσαίας γραμμής είναι αμυντικογενείς και η μπάλα δε φτάνει στην επίθεση ούτε με.. αίτηση. Η εικόνα της δημιουργίας του παιχνιδιού από τους Γιαννιώτες την Κυριακή ήταν απελπιστική καθώς το μόνο που έκαναν, ήταν οι μακρινές μπαλιές από τα στόπερ προς τα άκρα της επίθεσης και από εκεί η προσπάθεια για σέντρες που κατέληγαν είτε άουτ είτε απομακρύνονταν εύκολα από τους καλούς αμυντικούς της Νίκης.

    Ο κ. Πομς ρωτήθηκε για το αν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο ανάπτυξης της ομάδας πέρα από το συγκεκριμένο, αλλά προτίμησε να μην απαντήσει σαφώς…

    Οι επιλογές Πομς μπέρδεψαν τους παίκτες

    Το σίγουρο είναι πάντως πως η απουσία του Μπεγκάλα υποχρέωσε τον Αυστριακό τεχνικό να κάνει αλλαγές προσώπων και τακτικής που μπέρδεψαν όμως τους παίκτες.

    Ο Ρίντερ πήρε τη θέση του Μπεγκάλα στη μεσαία γραμμή χωρίς να φανεί όμως καθόλου στον αγώνα, με τον Δούμα να αγωνίζεται στην τριάδα των στόπερ. Όπως και στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή ο κ. Πομς χρησιμοποίησε τους Μάντζη και Σέποβιτς στην επίθεση με τον Χάινριχ να είναι σε πιο ελεύθερο ρόλο, το αποτέλεσμα όμως ήταν τις περισσότερες φορές οι παίκτες να βρίσκονται ταυτόχρονα στα ίδια τετραγωνικά του αγωνιστικού χώρου.

    Ήταν σαφές ότι η ομάδα χρειαζόταν αλλαγή πλάνου στο β’ ημίχρονο όμως ο προπονητής του ΠΑΣ έκανε μία επιλογή που μπέρδεψε ακόμη περισσότερο την ομάδα και όχι τον αντίπαλο, αντικαθιστώντας τον Λούπα και περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Αθανασίου στο ρόλο που είχε ο Χάινριχ στο α’ ημίχρονο πίσω από τους επιθετικούς και γυρνώντας τον Γερμανό στη θέση του Λούπα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Αθανασίου να χαθεί σε μία θέση που ούτε στις προπονήσεις δεν είχε δοκιμαστεί και φυσικά να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

    «Ξέχασε» στον πάγκο τον Νικολιά

    Η αλλαγή του Μάντζη που ήταν πιο κινητικός από τον Σέποβιτς προκάλεσε επίσης εντύπωση, όχι όμως τόση, όσο η χαρακτηριστική καθυστέρηση στην είσοδο του Νικολιά στον αγωνιστικό χώρο στο 86’.

    Ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ που μπορεί να παίξει κάθετα από τον άξονα έμεινε στον πάγκο σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΣ δε μπορούσε ούτε καν να φτάσει στο όριο της περιοχής για να κάνει έστω ένα σουτ στην εστία του Τσέλιου.

    Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Μάντζη και Σέποβιτς στην επίθεση χωρίς έναν δημιουργικό μέσο στην 11άδα είναι προφανές ότι δε μπορεί να δουλέψει σε αυτόν τον ΠΑΣ και το τεχνικό επιτελείο θα πρέπει να βρει ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης. Τα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος άλλωστε θα έχουν παρόμοια εικόνα με αυτήν της Κυριακής και τα περιθώρια για τέτοιου είδους απώλειες βαθμών είναι περιορισμένα.

    Από τον ΠΑΣ δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχώρισε πλην του Μπακαδήμα που δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να γίνουν απειλητικοί στην αντεπίθεση. Όλοι οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε απόδοση κάτω του μετρίου. Από τη Νίκη Βόλου κορυφαίος ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Οικονομόπουλος και εξαιρετικοί οι κεντρικοί αμυντικοί Προδρομίτης και Ματάους που «κατάπιαν» τους Μάντζη και Σέποβιτς.

    «Είχαμε και τύχη…»

    Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και το βαθμό της ισοπαλίας εμφανίστηκε ο προπονητής της Νίκης Στέφανος Ξηροφώτος. «Ήταν ένα ματς που έγινε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και με μία ιστορική ομάδα που είχε τη βοήθεια του κόσμου της και ως εκ τούτου είχαμε δύσκολο έργο. Διαχειριστήκαμε το ματς στο α’ ημίχρονο με την πίεση που μας άσκησε ο αντίπαλος και με τη βοήθεια και της τύχης πήραμε το αποτέλεσμα απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα. Κρατήσαμε το μηδέν ως το ημίχρονο και στα αποδυτήρια είπαμε με τα παιδιά ότι θα πρέπει να πάμε πιο ψηλά στο γήπεδο. Αλλάξαμε λιγάκι την προσέγγιση, ρισκάραμε και είπαμε στο ημίχρονο να προσπαθήσουμε για τους τρεις βαθμούς. Η ισοπαλία μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους αν σκεφτούμε την ποιότητα, τη δυναμική, το μομέντουμ και την έδρα του αντιπάλου».

    «Μην τα βλέπουμε όλα μαύρα…»

    Από την πλευρά του ο Ρενέ Πομς στάθηκε στην έλλειψη τύχης που δε βοήθησε την Κυριακή την ομάδα του προσθέτοντας όμως ότι η απώλεια των δύο βαθμών δε σημαίνει πως η ομάδα του αποτελείται από παίκτες ηττοπαθείς. «Περιμέναμε ένα δύσκολο ματς για μας κι έναν σκληρό αντίπαλο. Πρέπει να πω ότι η Νίκη είναι καλή ομάδα, με επιθετική άμυνα που ήρθε να αμυνθεί και να παίξει στις αντεπιθέσεις και στο τέλος πέτυχε, γιατί πήρε τον βαθμό. Στο τέλος είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι για να σκοράρουμε, που σε όλο το ματς πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή θα γινόταν μια τέτοια στιγμή. Το 1-0 θα ήταν αρκετό σήμερα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά δυστυχώς το σουτ ήταν στο δοκάρι όχι στα δίχτυα και χάσαμε δύο βαθμούς. Για μας πρωτίστως ήταν πολύ σημαντικό να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Το δεύτερο ήταν να κάνουμε πολλές σέντρες και ενέργειες στην περιοχή του αντιπάλου. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, οι σέντρες μας σήμερα ήταν ελάχιστες. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να φέρουμε την μπάλα στην περιοχή, αλλά οι σέντρες μας ήταν άλλες πολύ ψηλές, άλλες πολύ βαθιές. Αυτό ήταν το πρόβλημα, αλλά ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι, αλλά προετοιμαστήκαμε για να κάνουμε έστω μία ευκαιρία να σκοράρουμε, αλλά δεν το κάναμε.

    Σε τέτοια παιχνίδια όπως το σημερινό, μπορεί και να χάσεις στο τέλος με μία αντεπίθεση, ένα κόρνερ ή ένα σουτ. Το θετικό είναι ότι δεν δεχτήκαμε γκολ.

    Ξέρω ότι πολύς κόσμος απογοητεύτηκε σήμερα στα Γιάννενα, κι εγώ μαζί τους, αλλά έχουμε μακριά σεζόν μπροστά μας. Πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην νοοτροπία μας. Δεν είμαστε οι καλύτεροι όταν κερδίζουμε και οι λούζερς (σ.σ ηττοπαθείς) όταν χάνουμε. Είναι σημαντικό να είμαστε σταθεροί, λοιπόν, το τεχνικό τιμ είναι, οι παίκτες είναι, αλλά πρέπει να είναι και όποιος είναι γύρω από την ομάδα και να μην τα βλέπει όλα μαύρα όταν δεν παίρνουμε τους τρεις βαθμούς».

    Κερκίδα μετά από πολύ καιρό

    Σίγουρα πάντως, το μεγαλύτερο κέρδος στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον ΠΑΣ να ήταν η εικόνα της κερκίδας και ο παλμός των φιλάθλων που δε σταμάτησαν να ενισχύουν τις προσπάθειες των παικτών μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μάλιστα μετά τη λήξη του αγώνα χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους φίλους του ΠΑΣ για την παρουσία τους.

    «Διοίκηση, παίκτες και προπονητικό team αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος για ακόμη μία φορά στάθηκε στο πλευρό της ομάδας δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στις κερκίδες των “Ζωσιμάδων”.

    Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν αυτό που επιθυμούσαμε όλοι, αλλά το σίγουρο είναι πως με τέτοια ατμόσφαιρα και όλους ενωμένους σαν μια οικογένεια στο τέλος θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Στους «Ζωσιμάδες» βρέθηκαν και 50 περίπου οπαδοί της Νίκης Βόλου που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη Θύρα 7 ενώ στο τέλος του αγώνα φώναξαν από κινούν συνθήματα με τους φίλους του ΠΑΣ για τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων των οπαδών αφενός και κατά του Αχ. Μπέου από την άλλη…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ