Παρασκευή 11.10.2024
More

    Παράταση στη σύμβαση για την αποκομιδή απορριμμάτων

    Με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Επιτροπής ο δήμος Ιωαννιτών προχώρα στην παράταση της σύμβασης με τον ανάδοχο της αποκομιδής στις Δημοτικές Ενότητες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και προκύψει ο νέος ανάδοχος.

    Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Δημ. Επιτροπής την Τρίτη, χωρίς όμως να απουσιάσουν οι αιχμές και οι εντάσεις καθώς τα στελέχη της αντιπολίτευσης κ.κ Αρλέτος και Μάντζιος αντίστοιχα επέκριναν για τους χειρισμούς της τη δημοτική αρχή, γενικότερα για την διαδικασία της αποκομιδής σε σχέση με όσα η ίδια κατήγγειλε ως αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο κ. Μάντζιος υπενθύμισε πως η δημοτική αρχή ως αντιπολίτευση το 2021 είχε καταψηφίσει ολοκληρωτικά τη διαδικασία της ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτη ενώ από όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου και παρότι είχε το χρόνο, δεν προχώρησε έγκαιρα το διαγωνισμό με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να προσφύγει στην ίδια διαδικασία που κατήγγειλε στο παρελθόν.

    Την απάντηση επιχείρησε να δώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα καθαριότητας κ. Χρυσοστόμου που στάθηκε στην αναβολή υλοποίησης του προγράμματος της ΔΥΠΑ για τους εργαζόμενους ηλικίας 55-67 στους οποίους είχε επενδύσει ο δήμος Ιωαννιτών, ώστε να αναλάβει την αποκομιδή στις Δημ. Ενότητες με δικά του μέσα και προσωπικό.

    Ο Γ. Αρλέτος τόνισε πως το μόνο που ακουγόταν από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής ήταν πως υπάρχει σχέδιο για την αποκομιδή, αλλά τελικά το μόνο σχέδιο που εφαρμόζεται, είναι το ίδιο με αυτό που εφάρμοσε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

    «Αναζητάτε συνεχώς ένα άλλοθι για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας. Είχατε από πριν αποφασίσει να αναθέσετε την υπηρεσία σε ιδιώτη, όπως είχαμε κάνει κι εμείς, αλλά εσείς τότε κάνατε καταγγελίες και έρχεστε σήμερα να εφαρμόσετε τα ίδια.

    Είναι μία μεγαλοπρεπής πολιτική κολοτούμπα και αυτό το κάνετε επειδή βρεθήκατε σε αδιέξοδο με την πολιτική σας επιλογή να αφήσετε το χρόνο να περνά χωρίς να κάνετε τίποτε. Συμφωνούμε, ότι το προσωπικό του δήμου δεν επαρκεί, όμως ούτε επί της δικής μας διοίκησης επαρκούσε. Τουλάχιστον, υπάρχει εξοπλισμός και μέσα που μπορείτε να τα αξιοποιήσετε», ανέφερε ο κ. Αρλέτος.

    Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση της παράτασης αλλά με τον κ. Μάντζιο να τονίζει πως το πρόβλημα που προέκυψε με την ηλικιακή κατηγορία των 55-67 ετών από τις λίστες των ανέργων της ΔΥΠΑ είναι παντελώς άσχετο με τις πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής που θα μπορούσε να τρέξει πιο γρήγορα τις διαδικασίες για το διαγωνισμό και να μην φτάσει την τελευταία στιγμή λίγο πριν τη λήξη της σύμβασης να αναζητά παρατάσεις της σύμβασης.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ