Παρασκευή 11.10.2024
More

    Ενεργοί και όχι απόμαχοι της ζωής

    Τη δυνατότητα να συζητήσουν και να αναλύσουν την υφιστάμενη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί τους συνταξιούχοι με τις συντάξεις τους να «ψαλιδίζονται» ολοένα και περισσότερο από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, είχαν δεκάδες μέλη των Σωματείων Πολιτικών Συνταξιούχων της Ηπείρου, της Δυτ. Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων που συμμετείχαν στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψης της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα Γιάννενα.

    Οι πολιτικοί συνταξιούχοι που από το 2022 μετά τις εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία έχουν ενισχύσει το ρόλο και την παρουσία τους με σημαντική δουλειά να γίνεται και από τις περιφερειακές οργανώσεις και τους Συνδέσμους στην επαρχία, όπως των Ιωαννίνων, επιχείρησαν διά του προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Ηλιόπουλου να αποτυπώσουν τη δραματική, για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους σε όλη τη χώρα.

    Παρόλα αυτά όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος είναι εκείνοι που όχι μόνο στήριξαν το ελληνικό δημόσιο σε δύσκολες εποχές εξυπηρετώντας τους πολίτες, αλλά που στήριξαν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και μέχρι τις μέρες μας τις οικογένειές τους, συμβάλλοντας οικονομικά, ενισχύοντας την εθνική οικονομία και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.  Ακόμη και σήμερα όμως όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, κανείς δε θέλει να ακούει τον όρο του «απόμαχου της ζωής» γιατί εκτός του ότι εξακολουθούν να στηρίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, περίπου 300.000 συνταξιούχοι στη χώρα εξακολουθούν να εργάζονται.

    Νωρίτερα, ο Μιχάλης Αυδίκος, πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ιωαννίνων στο χαιρετισμό του έδωσε το στίγμα της οικονομικής αφαίμαξης που βιώνουν εδώ και μία δεκαετία και πλέον οι πολιτικοί συνταξιούχοι με τις περικοπές των συντάξεων και των δώρων, αλλά και με άλλες πολιτικές όπως η προσωπική διαφορά, η μη καταβολή των αναδρομικών οφειλόμενων και άλλα.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ