Παρασκευή 11.10.2024
More

    Με χορηγία της Βουλής αναβαθμίζεται το Καμπέρειο θέατρο

    Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ποσό των 30.000 ευρώ ως χορηγία από την βουλή των Ελλήνων προκειμένου να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των καθισμάτων του Καμπέρειου θεάτρου.

    Στην θετική αυτή εξέλιξη καθώς και στα μελλοντικά σχέδια για την αναβάθμιση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αναφέρθηκαν σήμερα με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Θεάτρου, Γιώργος Καψάλης.

    Ο κ. Μπέγκας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, η συμβολή του οποίου στην εξασφάλιση αυτής της χορηγίας για την ουσιαστική αναβάθμιση του θεάτρου ήταν καθοριστική.

    Παράλληλα, ευχαρίστησε και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμο, για τη στενή και διαχρονική συνεργασία με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, σε κτίριο κληροδοτήματος της οποίας στεγάζεται το Καμπέρειο Θέατρο.

    «Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα της συνέργειας που έχουμε αναπτύξει για την υποστήριξη και ανάδειξη του πολιτιστικού μας κεφαλαίου.

    Η Μητρόπολη Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τον Δήμο και το ΔΗΠΕΘΕ, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια διατήρησης και αναβάθμισης αυτού του χώρου, που συνδέεται άρρηκτα με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

    Στη συνέχεια έκανε αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα που δόθηκε στην αναβάθμιση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό του ρόλο ως πολιτιστικό πόλο της περιοχής, τονίζοντας τα εξής:

    «Μέσα από ποικίλες δράσεις, εκδηλώσεις, και παραστάσεις, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αποτελεί ξανά βασικό μοχλό ανάπτυξης της θεατρικής τέχνης και της πολιτιστικής δημιουργίας».

    Όπως σημείωσε ο κ. Μπέγκας, οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν τη συνεργασία με τοπικούς και εθνικούς καλλιτέχνες, την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη θεατρική τέχνη, καθώς και την προώθηση νέων καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών, με αποκορύφωμα το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και το Θερινό Μαντείο.

    «Σήμερα, συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς την κατεύθυνση αυτή. Σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, τον πρόεδρο του, Γιώργο Καψάλη και όλο το διοικητικό Συμβούλιο, ο Δήμος μας έχει ως άμεσο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της σκηνής του θεάτρου, εξασφαλίζοντας υψηλές προδιαγραφές για τις παραγωγές και τις παραστάσεις που φιλοξενεί.

    Παράλληλα, επενδύουμε σε νέες δράσεις, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον ρόλο του θεάτρου μας ως πολιτιστικού φάρου της περιοχής και ως κέντρου πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ανάπτυξης», κατέληξε ο δήμαρχος.

    Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων υπογράμμισε τα ακόλουθα:

    «Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, για την άμεση ανταπόκρισή του σε αίτημα που υποβάλαμε για την κάλυψη δαπάνης ύψους 30.000€, αναφορικά με την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση των καθισμάτων του Καμπέρειου θεάτρου. Πρόκειται για μία παρέμβαση, που θα καταστήσει το θέατρό μας περισσότερο λειτουργικό και ελκυστικό. Η συγκεκριμένη χορηγία θα εντάξει τιμητικά τον Πρόεδρο και τη Βουλή των Ελλήνων στους δωρητές του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων.

    Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα, για την ουσιαστική συμβολή του στην προώθηση του παραπάνω αιτήματος.

    Ο επόμενος στόχος είναι η αναβάθμιση της σκηνής του θεάτρου, για την οποία θεωρούμε, ότι σύντομα θα εξασφαλίσουμε ανάλογη χορηγία.

    Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ  Ιωαννίνων, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε διαμορφώσει».

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ