Παρασκευή 18.10.2024
More

    Μία ταχύτητα πάνω ο Παναθλητικός από τον ΠΑΣ WBC

    Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ και η διαφορά των 14 πόντων επικράτησε ο Παναθλητικός της ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Στεφ. Πέρκου δεν κατάφερε σχεδόν ποτέ να μπει στο πνεύμα του αγώνα με εξαίρεση τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου όπου μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους.

    Εκεί όμως οι γηπεδούχοι με πρωταγωνίστριες τις Κάρτερ, Μπελ και Τσινέκε «έχτισαν» πάλι γρήγορα μία διαφορά ασφαλείας και έφτασαν στη νίκη.

    Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όπου ο Παναθλητικός με καταπληκτική κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορες επιθέσεις πέτυχε 27 πόντους με τον ΠΑΣ να βρίσκει σκορ κυρίως με τη Σαρηγιαννίδου και αυτό με ατομικές προσπάθειες και όχι μέσα από ομαδική δουλειά.

    Η εικόνα βελτιώθηκε κάπως στο δεύτερο δεκάλεπτο με καλύτερη άμυνα του ΠΑΣ αλλά με εκνευριστική αστοχία στην επίθεση ακόμη και σε εύκολες φάσεις όπως και με πολλά αβίαστα λάθη.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ μείωσε τη διαφορά σε 46-42 στο μοναδικό διάστημα που φάνηκε η Γκρίφιθ, η απόδοση της οποίας δείχνει να είναι βαρόμετρο για την ομάδα, όμως ο Παναθλητικός «πάτησε γκάζι» και πάλι και έφτιαξε μία διαφορά που τη διατήρησε μέχρι το τέλος.

    Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η διαφορά ποιότητας στις ξένες παίκτριες των δύο ομάδων όπως όμως και το βάθος που διαθέτει στον πάγκο ο Παναθλητικός σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που έχει στην ουσία επτά παίκτριες. Το πρωτάθλημα δείχνει να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από το περσινό και θα χρειαστούν μεγάλες υπερβάσεις από την ομάδα του ΠΑΣ για να πετύχει τους φετινούς της στόχους.

    Δεκάλεπτα: 27-16, 41-31, 57-46, 72-58

    Παναθλητικός (Γυμνόπουλος): Τζάκσον 10, Τσινέκε 10, Ντάλα3, Καμπερίδου, Κοφινά, Παντώτη, Κάρτερ 28(1), Μπελ 12(1), Χωλοπούλου 9(2).

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC (Πέρκος): Δαμουλάκη, Γκρίφιθ 11(1), Σαρηγιαννίδου 18, Δούρβα 6, Ξανθοπούλου 2, Άρτσερ  11, Κέρναλ 10.

    Τα αποτελέσματα

    Πανσερραϊκός – Αμύντας 63-62

    Εσπερίδες – Ηρακλής 71-77

    Παναθλητικός – ΠΑΣ WBC 72-58

    Αθηναϊκός – ΠΑΟΚ 105-62

    Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-55

    Ρεπό: Πρωτέας Βούλας

    Η βαθμολογία (σε δύο αγώνες)

    Παναθλητικός      4

    Αθηναϊκός            3

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3

    Ολυμπιακός          3

    Ηρακλής               3

    Αμύντας               3

    Πανσερραϊκός      3

    ΠΑΟΚ                  3

    Παναθηναϊκός      2

    Εσπερίδες             2

    Πρωτέας Βούλας 1

    Επόμενη αγωνιστική

    19/10

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

    Πρωτέας – Παναθλητικός

    Αμύντας – Αθηναϊκός

    Ηρακλής – Πανσερραϊκός

    20/10

    ΠΑΣ WBC – Εσπερίδες (17.00)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ