Παρασκευή 18.10.2024
More

    Πρόοδος με νέες γνώσεις και νέες δυνατότητες

    Η παρουσίαση της νέας αποκτηθείσας γνώσης, όχι όμως μόνο σε θεωρητικό επίπεδο και αντίστοιχη βάση, αλλά ενσωματωμένη στη διεθνή πρακτική και συμπεριλαμβάνοντας και παραδείγματα κλινικής πράξης και εφαρμογής αποτελεί την πρωτοτυπία του φετινού Πανελλήνιου Συνεδρίου Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης που διεξάγεται την τελευταία 15ετία στην πόλη των Ιωαννίνων.

    Το συνέδριο διεξάγεται από χθες μέχρι και την Κυριακή στο Epirus Palace με τον Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ευάγγελο Παρασκευαΐδη να αναφέρεται στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της έναρξης του συνεδρίου στο υψηλό επίπεδο και τη διεθνή αναγνώριση που έχει κατακτήσει το Κέντρο Παθολογίας Τραχήλου των Ιωαννίνων ως το πλέον εξειδικευμένο στην Ελλάδα και ως ένα από τα κορυφαία διεθνώς.

    «Ένα έργο που εμπλουτίζεται με σημαντικό, συναφές και δημοσιευμένο ακαδημαϊκό έργο που κάθε χρόνο παράγεται στην Ελλάδα ή με ελληνική συμμετοχή. Κατά την εκτίμησή μας, είναι αυτή η σύνθεση, αλλά και η ποιότητα της προσφερόμενης γνώσης, που εκτιμώνται ιδιαίτερα και που ελκύουν μεγαλύτερους, αλλά και νεότερους γιατρούς των συναφών ειδικοτήτων και όχι η κατ’ ανάγκην παρουσία λόγω της διενέργειας των καθιερωμένων εξετάσεων πιστοποίησης στη διαγνωστική κολποσκόπηση», ανέφερε ο κ. Παρασκευαΐδης.

    Ερωτηθείς στη συνέχεια τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος ειδικευόμενος στον τομέα της Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου είναι ακριβώς, το ότι σε καμία πανεπιστημιακή Κλινική στη χώρα δεν παρέχεται η πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο επίπεδο των Ιωαννίνων και αυτός είναι μεταξύ άλλων και ένας σπουδαίος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο υπάρχει τόση μεγάλη συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο.

    Για τη σπουδαιότητα διεξαγωγής του ετήσιου συνεδρίου που κάθε χρόνο έχει να προσφέρει και διαφορετικά πράγματα στις εξελίξεις στην Παθολογία του Τραχήλου και την Κολποσκόπηση μίλησαν τέλος η Μαρία Αναφορίδου, μαιευτήρας – γυναικολόγος και οι ειδικευόμενοι γυναικολογίας και παθολογικής ογκολογίας Θεμιστοκλής Λουκόπουλος και Αντώνιος Αθανασίου αντίστοιχα.

    Ανοιχτές εκδηλώσεις

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και δύο ανοιχτές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο κοινό. Σήμερα Παρασκευή στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία της Ειρήνης Χειρδάρη για θέματα σεξουαλικής ενημέρωσης, όπως ο γυναικείος οργασμός και οι κοινωνικές προκαταλήψεις, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρία με τίτλο Θέματα Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία Ιωαννίνων με κύρια θέματα συζήτησης τα εξής:

    Ποιο HPV test είναι το καλύτερο και γιατί;

    HPV Εμβολιασμός: πού βρισκόμαστε σήμερα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ