Παρασκευή 18.10.2024
More

    Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά…

    Στις καθυστερήσεις η νίκη του ΠΑΣ (2-1) τον Καμπανιακό – Φανταστικό γκολ του Μάντζη που ισοφάρισε

    Με την ψυχή στο στόμα και με την κεφαλιά του Σομποτσίνσκι μετά το κόρνερ του Σόρια στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΣ κατέβαλλε την αντίσταση του Καμπανιακού που προηγήθηκε μάλιστα στους «Ζωσιμάδες» και πήρε μία πολύ δύσκολη νίκη που ίσως δεν την άξιζε κιόλας με βάση την εικόνα της αναμέτρησης. Εκτός από το πάθος και την ένταση που έβγαλαν οι παίκτες του ΠΑΣ για να κερδίσουν το παιχνίδι, εγκλωβίστηκαν και πάλι από τον αντίπαλο με την τακτική του Ρενέ Πομς να έχει διαβαστεί πλέον από όλους και τον ΠΑΣ να αναζητά, αλλά να μη βρίσκει λύσεις. Η νίκη κόντρα στον Καμπανιακό δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει κανέναν στην ομάδα του ΠΑΣ γιατί η εικόνα του αγώνα και η εμφάνιση ήταν κάτω του μετρίου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΣ με εξαίρεση μία κεφαλιά του Σέποβιτς στο 27’ που έφυγε ψηλά άουτ, εκτός των δύο γκολ των Μάντζη και Σομποτσίνσκι δε δημιούργησε ούτε μία(!) κλασική ευκαιρία ενώ ο τερματοφύλακας Γιακουμής δε χρειάστηκε να επέμβει ούτε σε ένα σουτ ούτε και σε κάποια κεφαλιά.

    Ντροπή να πανηγυρίζουν έτσι…

    Το γεγονός δε, των έξαλλων πανηγυρισμών μετά το τέλος του αγώνα με τους παίκτες να πανηγυρίζουν σαν να πήραν το πρωτάθλημα τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια(!) μετά από μία νίκη με τον Καμπανιακό, θα πρέπει να προβληματίσει τη διοίκηση, τον τεχνικό διευθυντή κ. Παλαιολόγο, τον γενικό αρχηγό κ. Ντάσιο και το επιτελείο της ομάδας, γιατί αυτές οι εικόνες δεν είναι παρά ένα «μελανό στίγμα» στην ιστορία της ομάδας…

    Ακολουθεί ένα εκτός έδρας εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ που παίζει εντυπωσιακό επιθετικό ποδόσφαιρο και είναι βέβαιο, ότι αν ο ΠΑΣ εμφανιστεί με την ίδια εικόνα και τακτική, τότε θα επιστρέψει με κατεβασμένο το κεφάλι από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια νοοτροπία στον πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο είναι περιττό να κάνει κάποιος όνειρα για διεκδίκηση της ανόδου, καθώς ακόμη και η είσοδος στα πλέι οφ ανόδου θα συνιστά επιτυχία…

    Ό,τι άξιζε, ήταν το γκολ – ποίημα του Μάντζη

    Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να πιέζει ψηλά, αλλά να μη μπορεί να μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Στο 10’ οι φιλοξενούμενοι σε μια φάση αδράνειας των αμυντικών πήραν προβάδισμα με τον Φροσύνη. Ευκαιρία ο ΠΑΣ δε μπορούσε να κάνει με τίποτε και περιορίστηκε στο γνωστό παιχνίδι με ατελείωτες σέντρες από τον Σόρια. Στο 35’ όμως ο ΠΑΣ ισοφάρισε με γκολ – ποίημα του Μάντζη μετά από βαθιά μπαλιά του Χάινριχ στον Σόρια και κεφαλιά ου Ισπανού, ο επιθετικός του ΠΑΣ ισοφάρισε με καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι. Στο β’ ημίχρονο το μοτίβο του αγώνα ήταν το ίδιο με τον ΠΑΣ να έχει σχεδόν την καθολική κατοχή, αλλά ευκαιρία να μη μπορεί να δημιουργήσει ούτε με αίτηση. Η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ από το οποίο ο Σομποτσίνσκι έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πομς): Αθανασίου, Χάινριχ, Πάνος (79′ Αθανασίου), Σόρια, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, Μπεγκάλα (72′ λ.τ Καλέμι), Τζίνο, Σέποβιτς, Νικολιάς (79′ Κύρκος), Μάντζης (90+4′ Λεό).

    Καμπανιακός (Γεωργιάδης): Γιακουμής, Π. Καθάριος (78′ Μανιός), Γαρύφαλλος (53′ Πέττας), Σαρβανίδης (78′ Παπακωνσταντίνου), Έππας, Κολλάρας, Ν. Καθάριος (70′ Ντουμάνης), Φροσύνης, Κωτσόπουλος, Σέχου, Παπαστεριανός.

    Ικανοποιημένος, αλλά…

    Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο Ρενέ Πομς δήλωσε ικανοποιημένος από την νίκη και την ενέργεια των παικτών του, αλλά αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος ότι αν δεν υπάρξει βελτίωση, η ομάδα δε μπορεί να έχει απαιτήσεις.

    «Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως και ήταν. Το 0-1 το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Ήταν 90 λεπτά μάχης για εμάς, το αξίζαμε στο τέλος να κερδίσουμε. Ο αντίπαλος πάλεψε πολύ, αλλά είχαμε μεγαλύτερη πείνα να πάρουμε το παιχνίδι και δικαιωθήκαμε.

    Είμαι ικανοποιημένος που παλέψαμε ως το τέλος κα φτάσαμε στη νίκη αλλά όχι από κάποιες πάσες που έπρεπε να γίνουν για να κάνουμε ευκαιρίες και να φτάσουμε πιο εύκολα στη νίκη.

    Το πιο δύσκολο είναι να δημιουργείς ευκαιρίες, είναι πιο εύκολο να αμύνεσαι. Είμαστε λίγο ανασφαλείς με τη μπάλα και θα πρέπει να το διορθώσουμε. Έχουμε παίξει πέντε παιχνίδια δεν είναι όλα τέλεια, παίζουμε σε ένα νέο πρωτάθλημα και πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου,  θα είμαστε καλύτεροι.

    Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι για μένα. Δουλεύω για τον ΠΑΣ όπως και πριν. Κάνω τη δουλειά μου, όσο καλύτερα γίνεται. Ήρθα για να δουλέψω. Η εύκολη λύση πάντα είναι ο προπονητής, αλλά αυτά τα αποφασίζουν κάποιοι άλλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής του ΠΑΣ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ