Σάββατο 19.10.2024
More

    Τροχαίο στη Λαμία: Γιατρός σκοτώθηκε ενώ γυρνούσε από εφημερία

    O 47χρονος επέστρεφε στο σπίτι του μετά από βάρδια στο νοσοκομείο όταν ξαφνικά ένα αγροτικό βγήκε από παράδρομο

    Ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10) στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, με έναν 47χρονο γιατρό-χειρουργό του ΓΝ Λαμίας, να χάνει τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αγροτικό.

    O 47χρονος επέστρεφε στο σπίτι του μετά από βάρδια στο νοσοκομείο όταν ξαφνικά ένα αγροτικό βγήκε από τον παράδρομο και συγκρούστηκε με τη μηχανή του. «Ήταν εφημερία και σχολούσε από την δουλειά του. Κι ερχόταν στον δρόμο με 70 χιλιόμετρα με τη μηχανή. Δεν είχε ταχύτητα. Κι ένα φορτηγάκι πετάχτηκε από τον χωματόδρομο χωρίς να ελέγξει ένας παππούς και τον σκότωσε», ανέφερε, σύμφωνα με το Mega, η πεθερά του 47χρονου που φρόντιζε τους επτά τραυματίες από τις φυλακές Δομοκού.

    «Η εφημερία του έληξε 9 το πρωί. Ίσως αν είχε φύγει στην ώρα του, να απέφευγε το μοιραίο», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Όμως ο γιατρός, επιμελητής Β’ Χειρουργικής δεν έφυγε και παρότι είχε τελειώσει η βάρδια του, παρέμεινε στο νοσοκομείο δίπλα στους ασθενείς του αλλά και στη μητέρα του που εκείνο το πρωινό είχε μια επέμβαση ρουτίνας. Ο 47χρονος έφυγε από το νοσοκομείο γύρω στις 12 το μεσημέρι και λίγα λεπτά αργότερα συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο.

    «Δεν μπορώ να βγω έξω από το σπίτι. Τρύπωσα μέσα και κάθομαι. Δεν μπορώ να συνέλθω. Είμαι ξάπλα που δεν έχω χτυπήσει, κατάλαβες» λέει ο 84χρονος οδηγός του αγροτικού που συγκρούστηκε μετωπικά με την μηχανή του 47χρονου. «Καλύτερα να πέθαινα εγώ γιατί εγώ είμαι γέρος. Και δεν έχω υποχρεώσεις. Τα παιδιά μου παντρεμένα είναι και τα εγγόνια μου. Καλύτερα -σου λέω- να σκοτωνόμουν εγώ. Ήταν χρήσιμος άνθρωπος και είχε 4 παιδιά. Και γιατρός στην κοινωνία, καταλαβαίνεις» δηλώνει ο οδηγός. Μάλιστα, μάρτυρες λένε πως ο γιατρός εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακριά.

    Η σύζυγός του, επίσης υγειονομικός, εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Αν και πολύτεκνη με 4 παιδιά, δεν έγινε δεκτή η μετάθεση της στο νοσοκομείο Λαμίας κι έτσι αναγκαζόταν να πηγαινοέρχεται Αθήνα – Λαμία για να βλέπει τον σύζυγο και τα παιδιά της. «Δούλευε τρεις διπλές βάρδιες κι έφευγε γιατί είναι και τα παιδιά. Σαν πολύτεκνοι, δεν πήραν συνυπηρέτηση. Τα παιδιά είναι στη Λαμία και ερχόταν η μαμά, έκανε διπλές βάρδιες στο ΝΙΜΤΣ και τα ρεπό και ερχόταν να διαβάζει λίγο τα παιδιά», πρόσθεσε η πεθερά του 47χρονου.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ