Τρίτη 22.10.2024
More

    Τι απαντά το Υπουργείο Αθλητισμού για τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ

    Απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ν.Ιωαννίνων, Ιωάννη Τσίμαρη, σχετικά με τις αθλητικές υποδομές αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην ΠΕ Ιωαννίνων, εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης.

    Σε σχέση με την κατ’έτος χρηματοδότηση του ΠΕΑΚΙ και πώς αυτή κατανέμεται από το 2019 έως και σήμερα, το Υπουργείο γνωστοποιεί ότι από το 2019 έως το 2023 εισέπραξε συνολικά το ποσό των 3.845.684€, ενώ για το 2024 το ύψος της τακτικής επιχορήγησης θα ανέλθει στο ποσό των 1.270.000€.

    Ως προς το αν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες για έργα συντήρησης που δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός, «δείχνει» τις Επιτροπές Διοίκησης των φορέων, οι οποίες είναι όπως τονίζεται στην απάντηση, καθ’ύλην αρμόδιες για τη διαχείριση και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

    Στην από 12.07.2024 σχετική ερώτησή του ο κ. Τσίμαρης, είχε εμμείνει στο θέμα της προσβασιμότητας στις εγκαταστάσεις καθώς υπολείπονται των αναγκαίων μέσων πρόσβασης για ΑΜΕΑ κυρίως λόγω της παλαιότητάς τους.

    Κατόπιν της κατάθεσης της ερώτησης του κ.Τσίμαρη, το Υπουργείο χωρίς να το αρνείται, ενημερώνει ότι από 17.07.2024, συστάθηκε Επιτροπή Ελέγχου Προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρία στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που εποπτεύονται από την ΓΓΑ με έργο της, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως 31.10.2024 και τις μελέτες και τα έργα αποκατάστασης να ακολουθούν. Γνωστοποιείται επίσης, ότι προβλέπεται να υποβληθεί πρόταση για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου.

    Καμία απάντηση δεν δόθηκε, ωστόσο, σχετικά με το εάν έχει προβλεφθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην ΠΕ Ιωαννίνων η κατασκευή νέας υποδομής.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ