Τετάρτη 23.10.2024
More

    Πίστωση χρόνου για ορατά αποτελέσματα ζητά η διοίκηση του Ν.Ο.Ι

    Στη στήλη «τα του Καίσαρος…» του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου το περασμένο Σάββατο 19 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκαν σχόλια, επισημάνσεις και ερωτήματα προς τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων σχετικά με τις εξελίξεις – μεταξύ αυτών και δικαστικές  από τις αρχές του έτους – για τα θέματα της διοίκησης και εν γένει για ζητήματα λειτουργίας του Ομίλου. Το Δ.Σ του Ν.Ο.Ι απέστειλε επιστολή – απάντηση στη στήλη την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ Νικόλαος Εξάρχου.

    Η ανταπάντηση του Αλ. Παπαδόπουλου δημοσιεύεται σήμερα στη στήλη «τα του Καίσαρος…»

    Η επιστολή – απάντηση του Ν.Ο.Ι αναφέρει:

    Αγαπητέ Κύριε Διευθυντά,

    Με αφορμή τα όσα γράφετε στη στήλη σας «τα του Καίσαρος» της 19 – 20 Οκτωβρίου 2024 αναφορικά με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, επιτρέψτε μας ορισμένες παρατηρήσεις.

    Καταρχήν, χαιρόμαστε που και ενδιαφέρεστε και ασχολείστε και προβληματίζεστε για τον ιστορικό Ν.Ο.Ι.. Ως νέα Διοίκηση του σωματείου, νόμιμα εκλεγμένη από τη Γενική του Συνέλευση (στις 17 Φεβρουαρίου 2024) και όχι «προσωρινή» όπως εκ παραδρομής -θέλουμε να πιστεύουμε- πως αναφέρετε, έχουμε θέσει εξαρχής αυτόν ως έναν από τους βασικούς μας στόχους. Δηλαδή, ο Όμιλός μας από «κλειστό «κλαμπ» να μετατραπεί σε ένα ζωντανό αθλητικό κύτταρο, ανοιχτό στην πόλη μας και σε άμεση επαφή με τη Γιαννιώτικη κοινωνία. Να φέρουμε τους συμπολίτες μας κοντά στον Όμιλο, οι πόρτες του οποίου είναι πλέον διάπλατα ανοιχτές.

    Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας και σας διαβεβαιώνω ότι στο διάστημα αυτό που υπηρετούμε τον Ν.Ο.Ι. έχουμε καταφέρει πολλά. Όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, κατακτώντας ξανά φέτος τους τίτλους του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος και άλλες σημαντικές διακρίσεις όπως τον τίτλο του Πολυνίκη στο πρόσφατο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας κλπ. αλλά και σε τομείς που δεν είναι τόσο ορατοί στον κόσμο. Η διαφορά είναι αισθητή κατά την άποψή μας και στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, τις οποίες σας καλούμε να επισκεφθείτε όποτε θέλετε και να σας ξεναγήσουμε για να δείτε από κοντά όσα έχουν γίνει, αλλά και για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι πόσα νέα παιδιά έχουν έρθει τελευταία στον Ν.Ο.Ι..

    Με σκληρή δουλειά λοιπόν, με συνεννόηση, συνεργασία, αφοσίωση και σεμνότητα προχωρούμε μπροστά, παρά τα εμπόδια που συναντούμε στην προσπάθεια αυτή και την απόπειρα ορισμένων να βάλουν φρένο σ’ αυτά που αλλάζουν και να κρατήσουν τον Όμιλο στο παρελθόν. Σε ό,τι αφορά δε τα περί δικαστηρίων, εξωδίκων και άλλων παρόμοιων κινήσεων εντυπωσιασμού, ας αφήσουμε καλύτερα τη Δικαιοσύνη να μιλήσει. Εκείνη έχει τον τελευταίο λόγο και δεν τον έχει πει ακόμα…

    Είμαστε όμως καινούριοι ακόμα ως νόμιμα -επαναλαμβάνω- εκλεγμένη Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. και θέλουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να κλείσουμε τα ανοιχτά μέτωπα και να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει. Ζητάμε επομένως μία πίστωση χρόνου και φυσικά θα κριθούμε για όσα κάναμε ή δεν κάναμε στο τέλος της θητείας μας, τόσο από τα μέλη του Ομίλου που μας εξέλεξαν τον περασμένο Ιανουάριο, όσο και ευρύτερα από τη Γιαννιώτικη κοινωνία.

    Με εκτίμηση

    Για το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

    Ο Πρόεδρος

    Νικόλαος Εξάρχου

    Το επίμαχο δημοσίευμα

    Στο επίμαχο δημοσίευμα της στήλης του Αλ. Παπαδόπουλου στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου αναφερόταν τα εξής: «Ενώ στο μεταξύ δεν έχει εκδοθεί – αν δεν κάνουμε λάθος – η δικαστική απόφαση για την ακύρωση ή όχι των εκλογών στο Ναυτικό Όμιλο τον περασμένο Φεβρουάριο, φτάνουν στα αυτιά μας διάφορες πληροφορίες που γεννούν πολλά ερωτήματα για τη σημερινή κατάσταση στον Όμιλο. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι υπάρχουν και καταγγελίες από τακτικά μέλη του Δ.Σ προς την προσωρινή διοίκηση για παρατυπίες, κάποιες εκ των οποίων έγιναν και με την κατάθεση εξωδίκου…

    Και τέλος μαθαίνουμε πως υπήρξε και πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων που ακύρωσε αποφάσεις του Δ.Σ με την επίκληση της καθ’ υπέρβασην εξουσίας. Δεν είμαστε βέβαιοι σε τι ισχύουν όλα τα παραπάνω, όμως ανέφελα δε μας φαίνονται τα πράγματα. Δεν είχαμε ασχοληθεί για να πούμε την αλήθεια με ό,τι προηγήθηκε των εκλογών του περασμένου Φεβρουαρίου και της δικαστικής διαμάχης που είχε προκύψει με την πρώην διοίκηση. Ούτε και τώρα θα το κάνουμε, ειδικά εάν οι όποιες διαφωνίες για θέματα διοίκησης και λειτουργίας, μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες ή αποκτούν και προσωπικό χαρακτήρα. Εκφράζουμε όμως δημοσίως τον προβληματισμό ημών και πολλών άλλων μελών της τοπικής κοινωνίας για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Ναυτικό Όμιλο στην ιστορία του οποίου δεν αξίζει ούτε να ταλαιπωρείται, ούτε και να διασύρεται από κανέναν. Να φροντίσουν λοιπόν πρώην, νυν κι επόμενοι ή όποιοι έχουν ή είχαν ρόλο να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς (όποιους και αν υπάρχουν) και να αφιερωθούν στο σκοπό του Ομίλου που τον κατέστησε ισόβιο Πρωταθλητή και Πολυνίκη στην ελληνική κωπηλασία…»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ