Τετάρτη 23.10.2024
More

    Γυναίκα έμεινε επτά ώρες κρεμασμένη ανάποδα ανάμεσα σε βράχια για να πιάσει το κινητό της

    Μία γυναίκα πέρασε επτά ώρες παγιδευμένη ανάποδα ανάμεσα σε δύο βράχους, όταν κόλλησε προσπαθώντας να πιάσει το κινητό της τηλέφωνο κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στην Αυστραλία.

    Το περιστατικό συνέβη νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην περιοχή Hunter Valley της Νέας Νότιας Ουαλίας, όταν η γυναίκα έχασε τη συσκευή της και αποφάσισε να επιχειρήσει να την ανακτήσει.

    Ωστόσο, σύντομα παγιδεύτηκε ανάμεσα στους μεγάλους βράχους και οι φίλοι της, αδυνατώντας να τη βοηθήσουν, κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η επιχείρηση διάσωσης αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι διασώστες χρειάστηκε να μετακινήσουν έναν βράχο βάρους 500 κιλών και να την απεγκλωβίσουν από μια “S” διαμόρφωση στην οποία είχε βρεθεί.

    Οι διασώστες χρειάστηκαν επτά ώρες για να την απελευθερώσουν. Σε ανάρτηση του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο διασώστης Peter Watts της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε: «Στα 10 χρόνια μου ως διασώστης, δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο. Ήταν πρόκληση, αλλά εξαιρετικά ανταμείβον.»

    Φωτογραφίες που μοιράστηκε η υπηρεσία ασθενοφόρων στο Facebook δείχνουν τη γυναίκα να κρέμεται ανάποδα από τα πόδια της ανάμεσα στους βράχους, ενώ οι διασώστες εργάζονταν για να σταθεροποιήσουν την περιοχή και να την απελευθερώσουν. Παρά τις πολλές ώρες που πέρασε παγιδευμένη, υπέστη μόνο μικροτραυματισμούς και γρατζουνιές.

    Τόσο η γυναίκα όσο και οι υπηρεσίες διάσωσης δεν κατάφεραν τελικά να ανακτήσουν το κινητό της τηλέφωνο.

     

    Με πληροφορίες από BBC, Independent

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ