Πέμπτη 20.03.2025
More

    Προφυλακίστηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου

    «Ο λαός θα δώσει απάντηση στις συνωμοσίες», το πρώτο του μήνυμα

    Προφυλακίστηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, βασικότερος αντίπαλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Είχε προηγηθεί η σύλληψη του Ιμάμογλου το πρωί μετά από θεαματική επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας στο σπίτι του, λίγες μέρες προτού η κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση τον χρίσει υποψήφιό της για τις προεδρικές εκλογές του 2028.

    Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο 54χρονος Ιμάμογλου αντιμετωπίζει πολύ βαριές κατηγορίες στο πλαίσιο δύο διακριτών ερευνών για διαφθορά και υποστήριξη της «τρομοκρατίας».

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης ο Ιμάμογλου τέθηκε υπό κράτηση νωρίς σήμερα το πρωί μαζί με άλλα περίπου 100 άτομα στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη δωροδοκία, απάτη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται δύο περιφερειάρχες της Κωνσταντινούπολης, αμφότεροι προερχόμενοι από το CHP, το κόμμα του Ιμάμογλου.

    Υπό κράτηση για τέσσερα 24ωρα ο Ιμάμογλου

    Όπως μετέδωσε το CNN TURK στην Κωνσταντινούπολη, ο Ιμάμογλου αναμένεται να παραμείνει κρατούμενος για τέσσερις ημέρες.

    «Υπάρχουν εντάλματα κράτησης για 106 άτομα, 84 άτομα κρατούνται αυτή τη στιγμή. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου και όσοι κρατούνται μαζί του θα παραμείνουν υπό αστυνομική κράτηση για τέσσερις ημέρες», μετέδωσε ο επικεφαλής του γραφείου του τουρκικού δικτύου στην Κωνσταντινούπολη.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ