Τρίτη 15.07.2025
More

    Ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης

    Ένοχος κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για τις δύο απόπειρες βιασμού ο ηθοποίος Πέτρος Φιλιππίδης, γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 15/7.

    Ειδικότερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάζεται ομόφωνα σε δεύτερο βαθμό για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο νεαρών ηθοποιών.

    Η πρώτη καταγγελία αφορούσε στον Φεβρουάριο του 2010, οπότε αποπειράθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης να βιάσει μια 28χρονη τότε ηθοποιό και η δεύτερη αφορά στον Αύγουστο του 2014 για μια απόπειρα βιασμού μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

    Η απόφαση είναι ομόφωνη, είναι τελεσίδικη. Οι δικηγόροι του Πέτρου Φιλιππίδη ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών προκειμένου να ρίξουν την ποινή όσο γίνεται πιο χαμηλά. Ο ηθοποιός πλέον κινδυνεύει με την επιστροφή του στη φυλακή.

    Είχε κρατηθεί προσωρινά για ένα χρόνο μετά την απόφαση της ανακρίτριας να κριθεί προφυλακιστέος.

    Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη, αλλά με τριετή αναστολή είχε μείνει ελεύθερος, δεν είχε μπει στη φυλακή.

    Τώρα το ύψος της ποινής θα καθορίσει και το γεγονός εάν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα επιστρέψει στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή που θα του επιβληθεί.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ