Τρίτη 20.01.2026
More

    Επιστημονική διημερίδα για την ηγεσία και την ψηφιακή διακυβέρνηση στην εκπαίδευση

    Με μεγάλη συμμετοχή στελεχών της εκπαίδευσης από την Ήπειρο ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη η διημερίδα που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Η ηγεσία και η ψηφιακή διακυβέρνηση στην Εκπαίδευση: από την τυπική διοίκηση στη δημιουργική έμπνευση».

    Η διημερίδα στοχεύει στη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, με έμφαση σε διαπολιτισμικά μοντέλα ηγεσίας, τη συμπερίληψη, τη συνεργατική κουλτούρα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

    Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Μαρίνα Μπέση, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ενεργό συμμετοχή των στελεχών, οι οποίοι καλούνται να διαμορφώσουν τις συνθήκες λειτουργίας ενός σύγχρονου σχολείου.

    Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιστημονικής Επιτροπής, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια διαχείρισης των καθημερινών προκλήσεων και στη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για το μέλλον της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από την ανταλλαγή προτάσεων και εμπειριών.

    Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, η αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αγνή Νάκου και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέφανος Σίντος.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ