Δευτέρα 26.01.2026
More

    Τρίκαλα: Τέσσερις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα»

    Θανατηφόρο βιομηχανικό δυστύχημα από πυρκαγιά σε εργοστάσιο μπισκότων στα Τρίκαλα

    Θανατηφόρο βιομηχανικό δυστύχημα από πυρκαγιά σε εργοστάσιο μπισκότων στα Τρίκαλα

    Τραγικές διαστάσεις έλαβε η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 26/1 στις εγκαταστάσεις της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» στην περιοχή των Τρικάλων. Η φωτιά συνοδεύτηκε από ισχυρή έκρηξη, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και οδήγησε στην ολοσχερή καταστροφή του εργοστασίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο εσωτερικό του χώρου έχουν εντοπιστεί τέσσερεις σοροί. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μίας ακόμη εργαζόμενης, η οποία εξακολουθεί να αγνοοείται. Αρχικά, είχε δηλωθεί η εξαφάνιση συνολικά πέντε εργαζομένων μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

    Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συμμετοχή 40 πυροσβεστών και 15 οχημάτων, οι οποίοι δίνουν μάχη τόσο με τις φλόγες όσο και με τις αναζωπυρώσεις. Παράλληλα, στην επιχείρηση έχουν συνδράμει ειδικές μονάδες, μεταξύ των οποίων και η ΕΜΑΚ, καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ. Τμήμα του εργοστασίου έχει καταρρεύσει, δυσχεραίνοντας το έργο των διασωστών.

    Επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων με αναπνευστικά προβλήματα, ανάμεσά τους έξι εργαζόμενοι και ένας πυροσβέστης. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ότι όλοι οι νοσηλευόμενοι είναι εκτός κινδύνου, αποφεύγοντας να σχολιάσει το θέμα των αγνοουμένων, το οποίο –όπως ανέφερε– εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

    Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας και ότι τα αίτια της φωτιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Τόνισε, επίσης, πως προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των εργαζομένων και η στήριξη των οικογενειών τους, ενώ υπογράμμισε την πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα, σε πτέρυγα του εργοστασίου όπου βρίσκονταν συνολικά 13 άτομα. Οκτώ εργαζόμενοι κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως, εκ των οποίων τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ δύο ακόμη μετέβησαν αυτοβούλως για προληπτικό έλεγχο.

    Οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) να έχει κληθεί να συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ