Σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος φέρεται να μετέδιδε διαβαθμισμένες πληροφορίες σε χώρα εκτός ΝΑΤΟ, συγκεκριμένα στην Κίνα. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε εντός στρατοπέδου, όπου ο αξιωματικός είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα στοιχεία για νέες τεχνολογίες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο αξιωματικός, που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης για την κύρια ανάκριση, με κατηγορίες για συλλογή και διαρροή στρατιωτικών μυστικών, ενδεχομένως βλάπτοντας τα εθνικά συμφέροντα. Υπάρχουν στοιχεία που τον συνδέουν με επαφές με ξένους πράκτορες, ενώ διερευνάται αν υπήρξε παράδοση εγγράφων ή μεταφορά κρίσιμων πληροφοριών.
Η υπόθεση θεωρείται σοβαρή από τις στρατιωτικές αρχές, καθώς ο αξιωματικός είχε πρόσβαση σε τεχνολογικά σχέδια υψηλής ασφάλειας και φέρεται να αποσκοπούσε στη δημιουργία δικτύου πληροφοριών για περαιτέρω διαρροές. Ο ίδιος φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του.
Μέρος των πληροφοριών σχετίζεται με σχέδια του ΝΑΤΟ, γεγονός που αυξάνει τη βαρύτητα της υπόθεσης και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Συμμαχίας, ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Η ελληνική πλευρά έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω ενέργειες.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες και παρουσία εισαγγελικού οργάνου, κατόπιν σαφών ενδείξεων τέλεσης αξιόποινων πράξεων σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.









