Με ανακούφιση υποδέχθηκαν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που έγιναν σε 50 περίπου κοπάδια προβάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, εντός της ζώνης προστασίας όπως αυτή ορίστηκε σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τη μονάδα στη Βαλανιδορράχη όπου και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς στην Ήπειρο.
Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του το βράδυ της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης συνολικά ελέγχθηκαν 445 δείγματα σιέλου τα οποία βρέθηκαν αρνητικά στο σύνολό τους κάτι που δείχνει πως τουλάχιστον προς το παρόν δεν εντοπίζεται διασπορά της νόσου.
Ωστόσο, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες παραμένουν σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα ενόψει και των σφαγών για το Πάσχα έχοντας απευθύνει πολύ ισχυρές συστάσεις και οδηγίες προς τα σφαγεία αλλά και προς τους κτηνοτρόφους. Οι απαγορεύσεις μετακινήσεων των κοπαδιών όπως και της βοσκής στην ύπαιθρο παραμένουν σε ισχύ για την περιοχή της Πρέβεζας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»










