Οι εργασίες δεν έγιναν από τον Δ. Ιωαννιτών που έχει «πάρει διαζύγιο» εδώ και χρόνια από την Κοινότητα Σταυρακίου, αλλά από την Περιφέρεια Ηπείρου
Μετά από χρόνια άκαρπων διαμαρτυριών, άκαρπων συναντήσεων, επαφών και αιτημάτων προς τον Δήμο Ιωαννιτών που κατέληγαν στα αζήτητα, στην κεντρική οδό Σταυρακίου από το Σωφρονιστικό Κατάστημα μέχρι τις παρυφές των Εργατικών Κατοικιών «έπεσε» νέος ασφαλτοτάπητας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, όμως αυτές δεν έγιναν από τον Δ. Ιωαννιτών που έχει «πάρει διαζύγιο» εδώ και χρόνια από την Κοινότητα Σταυρακίου, αλλά από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια, κάποια τυπικά αλλά και κάποια άλλα πολύ σοβαρότερα και ουσιαστικά, ωστόσο ο τρόπος της παρέμβασης της Περιφέρειας για ένα έργο σε οικισμό που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, νομιμοποιήθηκε τελικά λόγω του ότι η συγκεκριμένη οδός που οδηγεί από το Σταυράκι προς την Κοινότητα Μαρμάρων είναι πέραν των άλλων και χαρακτηρισμένη ως 5η επαρχιακή οδός, επομένως προκύπτει αρμοδιότητα και έτσι έγινε δυνατή η παρέμβαση της Περιφέρειας.

Ακόμη όμως κι αυτό να μην υπήρχε, είναι σαφές και δεδομένο, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν υπήρχε περίπτωση (κυρίως λόγω αδιαφορίας) να προχωρήσει σε επίστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα στον άξονα αυτό, παρότι ο ίδιος «επέτρεψε» στους αναδόχους έργων υποδομής, όπως έγινε με το αποχετευτικό και τα δίκτυα οπτικών ινών να αφήσουν για μεγάλο διάστημα τους δρόμους χωρίς αποκατάσταση και τους οδηγούς των οχημάτων και των δικύκλων να κινδυνεύουν καθημερινά.
Η αναγκαιότητα να «πέσει» νέα άσφαλτος στο σημείο ήταν δεδομένη παρότι δεν έχει γίνει καμία υποδομή για την απορροή των ομβρίων υδάτων με αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΥΑΙ. Ενώ είχε ετοιμάσει τη μελέτη για το δίκτυο αποχέτευσης στο πλαίσιο της επέκτασής του και ενώ αυτή ολοκληρώθηκε ήδη, δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα για το δίκτυο ομβρίων, τουλάχιστον στην κεντρική οδό από τις Εργατικές Κατοικίες μέχρι το ύψος της παλιάς «Βλαχόστρατας» όπου λόγω της μεγάλης κλίσης του εδάφους, οι δρόμοι μετατρέπονται σε χειμάρρους με τα νερά να μπαίνουν σε αυλές και υπόγεια σπιτιών που βρίσκονται στις δύο πλευρές του δρόμου.

Η Τοπική Κοινότητα Σταυρακίου πάντως εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου για την ανταπόκρισή της στο αίτημα για την βελτίωση της οδοποιίας στην κεντρική οδό που έστω και χωρίς τις απαραίτητες συνοδές υποδομές, αυξάνει το επίπεδο οδικής ασφάλειας και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»








