Τρίτη 30.04.2024
More

    Γ. Αμυράς: «Η Κόνιτσα επιστρέφει στην κανονικότητα»

    Η Κόνιτσα επιστρέφει στην κανονικότητά της με σταθερά και προσεκτικά βήματα, ακολουθώντας πιστά τους υγειονομικούς κανόνες, ώστε να δεχθεί άμεσα τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

    Σε αυτή τη διαπίστωση προχώρησε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Νίκο Εξάρχου, καθώς και με καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι μετέφεραν προβληματισμούς και ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19,  επιζητώντας προτεραιότητα στη ρευστότητα.

    Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Εξάρχου μαζί με τους αντιδημάρχους και στελέχη υπηρεσιών παρουσίασαν στον βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως η υποστελέχωση ορισμένων υπηρεσιών και η καθαριότητα. Ο κ. Αμυράς μετέφερε ήδη στα συναρμόδια υπουργεία τα ζητήματα που του ετέθησαν και από κοινού με τη Δημοτική Αρχή και τους παραγωγικούς φορείς θα παρακολουθούν την εξέλιξή τους.

    Ο βουλευτής επισκέφθηκε επίσης τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας όπου ενημερώθηκε από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης, κα Περσεφόνη Ντούλια και τον πρόεδρο Συλλόγου Υπαλλήλων Δημόσιων Βιβλιοθηκών Ελλάδος, κ. Παναγιώτη Παντό για το σημαντικό έργο που παράγεται εκεί.

    Τέλος, ο κ. Αμυράς μετέβη στον ορεινό Αμάραντο, το ακριτικό χωριό του Γράμμου και επισκέφτηκε τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις των περίφημων ατμόλουτρων. Εκεί συζήτησε με την πρόεδρο της κοινότητας κα Δήμητρα Κατή και τον διαχειριστή του λουτρών κ. Κωνσταντίνο Ζιάκο για τους τρόπους ανάδειξης και προβολής της περιοχής και για τις υποδομές που λείπουν.

    «Με τη συνεργασία όλων μας, βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών δυνάμεων, η ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας θα ανακτήσει την παλιά της δύναμη και τη θέση που της αξίζει στον χάρτη του Τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ