Ζητήματα ασφάλειας στο ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» θέτει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Υ.), με αφορμή διαρροή νερού που σημειώθηκε λίγο πριν από τα εγκαίνια και τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού.
Η παράταξη κάνει λόγο για υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και ελλείψεις σε αρχεία και σχέδια, ζητώντας δημόσιες απαντήσεις για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και τις συνθήκες υλοποίησης του έργου.
Τα αιτήματα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών
Η παράταξη ζητά να πραγματοποιηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου ΤΕΠ, καθώς και να ληφθούν μέτρα για την προστασία ασθενών και εργαζομένων.
Ειδικότερα, διεκδικεί:
- Την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ελέγχων και τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του ΤΕΠ πριν αυτό δεχθεί ασθενείς.
- Μόνιμες προσλήψεις στην Τεχνική Υπηρεσία και στο υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου.
- Μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.
- Ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας.
Κλείνοντας, η Α.Σ.Υ. ζητά από τον υπουργό Υγείας να λογοδοτήσει δημόσια και δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την πολιτική του «πάμε και όπου βγει».








