Θερμή υποδοχή για τον Ιάσονα Μουσελίμη από τον Ν.Ο.Ι.

Στην έδρα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων επέστρεψε ο Ιάσονας Μουσελίμης, μετά τη συμμετοχή του στους 4ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Μέλη της διοίκησης, προπονητές και δεκάδες αθλητές του Ν.Ο.Ι. τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, αγκαλιές και λουλούδια, συγχαίροντάς τον για την παρουσία του στη διοργάνωση, όπου εκπροσώπησε την ελληνική κωπηλασία.

Ο νεαρός πρωταθλητής αγωνίστηκε στο μονό της παράκτιας κωπηλασίας Beach Sprint. Παρότι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με μια αξιόλογη εμφάνιση, προσθέτοντας ακόμη μία διεθνή εμπειρία στη φετινή αγωνιστική του πορεία.

Τον αθλητή καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ι., Νίκος Εξάρχου, υπενθυμίζοντας τις σημαντικές διακρίσεις που κατέκτησε μέσα στη χρονιά: χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19, καθώς και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας στην Κίνα.

«Ιάσονα εύγε κι όπως φώναζαν στην αρχαιότητα, τήνελλα, ω καλλίνικε, δηλαδή δόξα στον νικητή», ανέφερε ο κ. Εξάρχου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε δύο ξεχωριστές στιγμές της συμμετοχής του Μουσελίμη στους Αγώνες: την παρουσία του στο Καλλιμάρμαρο, όπου άναψε τη φλόγα της Ολυμπιάδας Νέων, αλλά και το γεγονός ότι κράτησε την ελληνική σημαία κατά την παρέλαση της εθνικής αποστολής στην τελετή έναρξης στο Ντακάρ.

Ο πρόεδρος του Ομίλου στάθηκε επίσης στη σημασία της διατήρησης του χαρακτήρα και των αξιών ενός αθλητή, τονίζοντας ότι η αγωνιστική καταξίωση θα πρέπει να συνοδεύεται από ήθος, αρχές, προσωπικότητα και θάρρος. Όπως σημείωσε, το επόμενο ζητούμενο για τον Ιάσονα είναι να εξελιχθεί όχι μόνο σε μεγάλο αθλητή, αλλά και σε ολοκληρωμένο άνθρωπο.

Παράλληλα, συνεχάρη τους προπονητές του Ν.Ο.Ι. και της εθνικής ομάδας για τη δουλειά τους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο που έχει το σωματείο στην προετοιμασία και την αθλητική διαμόρφωση κάθε πρωταθλητή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υποδοχή ενός ακόμη σημαντικού προσώπου στην οικογένεια του Ν.Ο.Ι., της Ελένης Διαβάτη, η οποία έχει κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο και εντάσσεται πλέον στο αθλητικό δυναμικό του Ομίλου.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ