Δευτέρα 25.11.2024
More

    Σε επαφή με 38 παρασκευαστές εμβολίων η ΕΕ

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται σε επαφή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου με 38 παρασκευαστές εμβολίων κατά της Covid-19

    Αυτό δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής της Task Force Κλινικών Δοκιμών και Παραγωγής του EMA, Φέργκους Σουίνι.

    «Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ο EMA βρίσκεται σε επαφή με παρασκευαστές 38 πειραματικών εμβολίων για την Covid-19», είπε. Τα εμβόλια πρέπει να λάβουν την έγκριση του EMA πριν χρησιμοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει περιλάβει 38 πειραματικά εμβόλια σε διαδικασία κλινικής αξιολόγησης, στα οποία περιλαμβάνονται και εμβόλια που αναπτύσσονται στην Κίνα και την Ρωσία. Ακόμη 149 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται σε διαδικασία προκλινικής αξιολόγησης.
    Ο Φέργκους Σουίνι δήλωσε ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ακολουθήσουν το ισχύον πρωτόκολλο και πρόσθεσε ότι η ΕΕ εφαρμόζει ενισχυμένο έλεγχο της ασφάλειας των πειραματικών εμβολίων που παρασκευάζονται.

    AstraZeneca: Η μάχη για το εμβόλιο και ο γρίφος των δοκιμών

    Κριτική ότι δεν υπήρξε ιδιαιτέρως διαφανής όσον αφορά στα περιστατικά εθελοντών που νόσησαν μετά τη δοκιμή του εμβολίου της, δέχεται η Astra Zeneca, η εταιρία που παράγει το εμβόλιο της Οξφόρδης. Σε δημοσίευμα των Νew York Times, μάλιστα, ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι εάν καταγραφεί και τρίτη περίπτωση ασθενούς που θα εμφανίσει νευρολογική νόσο, ενδεχομένως η φαρμακευτική εταιρεία αναγκαστεί να διακόψει την προσπάθειά της για ανάπτυξη του εμβολίου.

    Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η AstraZeneca απεκάλυψε το Σάββατο λεπτομέρειες σχετικά με τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης του υπό δοκιμή εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, λεπτομέρειες από τις οποίες προκύπτει ότι και δεύτερη γυναίκα στην οποία χορηγήθηκε το πειραματικό εμβόλιο στη Βρετανία εμφάνισε σοβαρή νευρολογική ασθένεια.

    ΠΟΥ: Πάνω από 60 χώρες προσχωρούν στον μηχανισμό πρόσβασης στο εμβόλιο
    O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περισσότερες από 60 πλούσιες χώρες, όχι όμως η Κίνα ή οι ΗΠΑ, έχουν προσχωρήσει στον μηχανισμό που έχει θέσει για να διευκολύνει την πρόσβαση των φτωχών χωρών στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον κατάλογο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ενώ πολλές χώρες δεν έχουν τους πόρους για να αναπτύξουν δικά τους εμβόλια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες την έναρξη, σε συνεργασία κυρίως με την Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποιήσεις (GAVI), ενός παγκόσμιου μηχανισμού πρόσβασης στο εμβόλιο κατά της Covid-19, γνωστού ως COVAX (Covid-19 Vaccine Global Access, παγκόσμια πρόσβαση στο εμβόλιο κατά της Covid-19).

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ