Παρασκευή 30.10.2020
More

  Ημερίδα για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά

  Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τις προκλήσεις και τις προοπτικές στην εκπαίδευση των παιδιών Ρομά

  Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Inclusive Schools 4 Roma” παρουσιάστηκε στην διάρκεια ημερίδας με θέμα τις προκλήσεις και τις προοπτικές στην εκπαίδευση των παιδιών Ρομά, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά

  Στην ημερίδα συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ.

  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ισότιμη συμμετοχή των παιδιών Ρομά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μέσω δράσεων ενημέρωσης, κατάρτισης και διαμεσολάβησης και συντονίζεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

  Ο κ. Ελισάφ στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η  ένταξη των παιδιών Ρομά στην εκπαίδευση, αλλά και η ολοκλήρωση του βασικού κύκλου της είναι άμεσα συνδεδεμένη με παράγοντες, όπως οι συνθήκες διαβίωσης, οι πεποιθήσεις της οικογένειας για την εκπαίδευση, η ισότιμη πρόσβαση στο αγαθό της εκπαίδευσης, καθώς και το επίπεδο κοινωνικής συνοχής της κοινότητας.

  Η επιτυχία της συνεκπαίδευσης των παιδιών Ρομά στις σχολικές μονάδες της κοινότητας προϋποθέτει παρεμβάσεις τόσο στην οικογένεια και στο σχολείο όσο και στο γενικό πληθυσμό.

  «Η Δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα την πληθυσμιακή ομάδα των Ρομά έχοντας υλοποιήσει μια σειρά δράσεων κατά την περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης για την αποτροπή της διασποράς του ιού  COVID 19.Οι δράσεις αυτές εμπεριείχαν την ενημέρωση για τη νόσο και για τα  ατομικά μέτρα προστασίας αλλά και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε όλους τους οικισμούς των Ρομά» τόνισε.

  Υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου υλοποίησαν δράσεις προαγωγής υγείας των παιδιών Ρομά, όπως εκτίμηση της εμβολιαστικής κάλυψης, εμβολιασμούς και παιδιατρική εξέταση. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις των γονιών για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση.

  Στους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί το Παράρτημα Ρομά. Μέσω αυτής της δομής, αφενός θα καταγραφούν οι ανάγκες τους και  αφετέρου  θα σχεδιαστούν οι παρεμβάσεις κοινωνικής ένταξής τους από κοινού με τους δικούς τους εκπροσώπους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Οι Δε Luckies στο ITV (trailer)

  Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών συνεχίζει τις εκδηλώσεις λόγου και τέχνης (μουσική, συναυλίες, θέατρο, ομιλίες κ.ά.) στο ITV

  Τα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης σήμερα

  Νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός

  Ανησυχητική η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας

  Η πορεία της πανδημίας και η δύσκολη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό μονοπώλησαν τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

  Αναγκαία η κάλυψη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

  Οι εργαζόμενοι του «Χατζηκώστα» ενόψει των κλινών covid στο Πολυδύναμο

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.