Παρασκευή 22.11.2024
More

    Στην Πρέβεζα το Προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

    O δήμαρχος Πρέβεζας υποδέχθηκε το Προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

    Την Παρασκευή 11 Ιουνίου σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης συνεργασίας της 23ης Ιανουαρίου 2021 στα κεντρικά γραφεία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Κ.Ι.Σ.E στην Αθήνα, (στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας #WEREMEMBER για τη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που διοργάνωσε το  Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) https://kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2975:-we-remember-wjc&catid=99:2009-06-04-07-06-01&Itemid=76), ο Δήμαρχος Πρέβεζας υποδέχθηκε στο πλαίσιο θεσμικής συνάντησης συνεργασίας το Προεδρείο του Κ.Ι.Σ.E στο Δήμο Πρέβεζας.

    Ο κ. Νικόλαος Γεωργάκος υποδέχθηκε τον αξιότιμο Πρόεδρο του Κ.Ι.Σ.E κύριο Δαυίδ Σαλτιέλ, το Γενικό Γραμματέα κ. Βίκτωρ Ελιέζερ και το Γενικό Ταμεία κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ παρουσία του Αντιδημάρχου  Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής και του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού κ. Λεωνίδα Αργυρού.

    Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με βασικό άξονα και θέληση και από τις δύο πλευρές να ερευνηθεί και να καταγραφεί πλήρως η ιστορία και η παρουσία της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας Πρέβεζας η οποία και σχεδόν εξολοκλήρου δολοφονήθηκε από τους εγκληματίες ναζί στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, να διοργανωθεί μέσα στο 2021 μία εκδήλωση μνήμης και παρουσίασης της ιστορίας της εβραϊκής κοινότητας Πρέβεζας καθώς και όπως είχε συζητηθεί και στη συνάντηση στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες διεργασίες για την ανέγερση του μνημείου του ολοκαυτώματος και μνήμης των Ελλήνων Εβραίων του Δήμου Πρέβεζας.

    Τα μέλη του Προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Κ.Ι.Σ.E, τα οποία και  συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκεια της επισκέψεως τους ο Ειδικός Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Δημήτριος Γερογιάννης, ξεναγήθηκαν στο Δήμο Πρέβεζας, τόσο σε ιστορικά όπως το Μουσείο της Αρχαίας Νικόπολης και σε σημεία παρουσίας της εβραϊκής κοινότητας όπως στο σημείο που υπήρχε η Συναγωγή, όσο και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως στη διακεκριμένη παραλία στο Μονολίθι και το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, έζησαν από κοντά τη ξεχωριστή ομορφιά και τον περιβαλλοντικό πλούτο του Εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού Κόλπου με τα σπάνια πτηνά και τα δελφίνια και απόλαυσαν τοπικά προϊόντα και αλιεύματα για τα οποία και εξέφρασαν τις καλύτερες των εντυπώσεων.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ