Δευτέρα 20.09.2021
More

  Στην Κόνιτσα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων

  Συνάντηση του Δημάρχου Κόνιτσας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων στην Κόνιτσα

  Την Τρίτη 8 Ιουνίου ο δήμαρχος Κόνιτσας, Ν. Εξάρχου, δέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων στρατηγό ε.α. Παπαδογεωργόπουλο Χρήστο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

  Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου (ΣΑΑΙΤΘ) ενημέρωσε το δήμαρχο και τους παρευρισκομένους, ότι αποτελεί πρόθεσή του η ανάδειξη της μάχης της Λυκόρραχης εναντίον των εισβολέων Ιταλών, που έλαβε χώρα 1 Νοεμβρίου 1940 και αποτελεί την πρώτη νικηφόρα μάχη του Στρατού μας στην περιοχή κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.

  Για τον λόγο αυτό υπεβλήθη αίτημα προς το Δήμο Κόνιτσας για συνδρομή του σε αυτή την προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης του Έπους του 1940, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η Ιστορική Μεραρχία Ιππικού.

  Στη σύσκεψη παρευρέθησαν εκτός του Δημάρχου και του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων στρατηγό ε.α. Παπαδογεωργόπουλο Χρήστο, η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Χήρας, ο τέως Δημοτικός Σύμβουλος, καταγόμενος από την Λυκόρραχη Χρήστος Φασούλης και μέλη του Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων.

  Ο δήμαρχος χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Συνδέσμου, υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Αναγνώρισε μάλιστα, ότι ανάλογες κινήσεις, όπως η συγκεκριμένη, αποτελούν χρέος μας και ηθική επιταγή προς όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας και πως μόνο θετικό αντίκτυπο έχουν στην περιοχή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ