Κυριακή 07.08.2022
More

  Η φροντίδα για τις κούκλες προετοιμάζει για τη ζωή

  Οι κούκλες είναι το αιώνιο παιχνίδι. Η εμφάνισή τους βελτιώνεται συνεχώς με τα χρόνια, αλλά ο ρόλος τους στην ανάπτυξη του παιδιού παραμένει σημαντικός.

  Οι κούκλες είναι το αιώνιο παιχνίδι. Η εμφάνισή τους βελτιώνεται συνεχώς με τα χρόνια, αλλά ο ρόλος τους στην ανάπτυξη του παιδιού παραμένει σημαντικός. Κάθε παιχνίδι αναπτύσσει τις δεξιότητες του μικρού και το βοηθά να γνωρίσει και να αναδημιουργήσει τον κόσμο γύρω του.

  Η κούκλα είναι πιστή φίλη στα παιχνίδια και πολύ συχνά τα μικρά είναι αχώριστα με το κατοικίδιό τους. Την φωνάζουν με το όνομά της, φροντίζουν να είναι ταϊσμένη και καλοντυμένη, ακόμη και να την κοιμίζουν. Έτσι, ενώ φροντίζουν το παιχνίδι τους, τα παιδιά γίνονται στην πραγματικότητα πιο υπεύθυνα, τακτικά και αποκτούν νέες δεξιότητες.

  Οι κούκλες είναι παρούσες στη ζωή των παιδιών από τη γέννησή τους. Η μόνη διαφορά με τα χρόνια είναι ότι τα παιχνίδια πρέπει να είναι κατάλληλα για την ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μικρά και επικίνδυνα μέρη για κατάποση, ότι είναι ασφαλή και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

  Μία από τις πιο δημοφιλείς κούκλες τις τελευταίες δεκαετίες είναι η Μπάρμπι. Κάθε κορίτσι ονειρεύεται ένα τέτοιο παιχνίδι, το οποίο είναι από τα πιο αρεστά στα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η κούκλα Μπάρμπι έχει κερδίσει πραγματικά τις καρδιές των παιδιών εδώ και πολλές γενιές.

  Η ιστορία του ξεκίνησε στην Αμερική το 1959, όταν δημιουργήθηκε η πρώτη Barbara Roberts. Αργότερα κέρδισε δημοτικότητα με το χαϊδευτικό της όνομα Μπάρμπι. Τρία χρόνια μετά τη γέννησή της στις 9 Μαρτίου πέρα ​​από τον ωκεανό, η καλλονή έχει ήδη κατακτήσει την Ευρώπη και τα επόμενα χρόνια έγινε γρήγορα γνωστή σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

  Η Μπάρμπι έγινε ιδιαίτερα γνωστή στις αρχές του 21ου αιώνα, μετά την εμφάνιση παιδικών τηλεοπτικών ταινιών, στις οποίες ήταν με τον φίλο της Κεν, τις αδερφές της Skipper και Stacey, καθώς και με πιστούς φίλους της.

  Η κλασική Μπάρμπι έχει ύψος 29 εκατοστά, που σημαίνει ότι σε σύγκριση με το πραγματικό μέγεθος ενός ενήλικα, είναι 1:6. Με τα χρόνια, ωστόσο, έχουν εμφανιστεί πολλές διαφορετικές εκδοχές του αγαπημένου παιχνιδιού. Είναι πιο ενδιαφέρον ότι μερικοί από τους παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές δημιουργούν ρούχα μοναδικά για την επιτυχημένη κούκλα, γι’ αυτό και κάποια από τα μοντέλα της έχουν ήδη συλλεκτική αξία.

  Σήμερα, η Μπάρμπι εντυπωσιάζει περισσότερο από ποτέ με φανταστικά φορέματα και κάθε λογής αξεσουάρ και πράγματα όπως ένα αυτοκίνητο, ένα αεροπλάνο, ένα ποδήλατο ή μια πισίνα. Μαζί και η ποικιλόμορφη γκαρνταρόμπα της που είναι γεμάτη μοδάτα ρούχα και παπούτσια. Είναι μοντέλο, μητέρα, γιατρός, διαγωνιζόμενη και όχι μόνο. Η αγαπημένη των παιδιών έχει διαφορετικές μορφές και κάθε κορίτσι μπορεί να φροντίσει και να αλλάξει τον ρόλο της.

  Η Μπάρμπι παίζει πραγματικά διαφορετικούς ρόλους και επαγγέλματα, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο ελκυστική και επιθυμητή από τα παιδιά. Υπάρχουν πάντα πρόσθετα αξεσουάρ μαζί της. Αυτή μπορεί να είναι μια σούπερ μοντέρνα κουζίνα από τη Σεφ Μπάρμπι ή αξεσουάρ για μωρά για τη Μητέρα Μπάρμπι.

  Οι τελευταίες βελτιώσεις της σειράς περιλαμβάνουν την ευκαιρία για το κατοικίδιο να αλλάξει όχι μόνο τα ρούχα της, αλλά και να έχει διαφορετικά χτενίσματα, μακιγιάζ και προσωπικά παιχνίδια.

  Καθώς φροντίζουν τη Barbie, τα παιδιά γίνονται όλο και πιο επιδέξια, νοιάζονται και μαθαίνουν περισσότερα για το νοικοκυριό και τα επαγγέλματα. Μεταξύ άλλων, τέτοια παιχνίδια αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη λογική σκέψη. Είναι ιδανικά για παιχνίδια ρόλων. Τέτοιες κούκλες είναι πολύ κατάλληλες όταν η οικογένεια πρόκειται να μεγαλώσει με έναν νέο αδερφό ή αδελφή,

  Η ελκυστική κούκλα με τους διάφορους ρόλους και τα αξεσουάρ της είναι διαθέσιμη στο κατάστημα KIDSBOX. Εδώ θα βρείτε την Μπάρμπι ως μπαλαρίνα, πριγκίπισσα, γοργόνα, νοικοκυρά κ.λπ. Ο Κεν και οι άλλοι φίλοι της υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι από τη δημοφιλή σειρά  παιχνιδιών. Ο Barney έχει ακόμη και ένα κατοικίδιο – ένα χαριτωμένο μικρό κουτάβι που μπορεί να εκτελέσει διάφορες εντολές.

  Όλα τα παιχνίδια του καταστήματος είναι κατασκευασμένα από ασφαλή υλικά και δεν ενέχουν κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων. Με μια τέτοια κούκλα το παιδί θα χαρεί, θα διασκεδάσει ατελείωτα και θα βελτιώσει τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά του. Στο KIDSBOX υπάρχουν πολλά μεμονωμένα αξεσουάρ στη σειρά, τα οποία κάθε αγαπημένο παιχνίδι θα  ξαναγίνει ενδιαφέρον.

   

  Φωτογραφίες: kidsbox.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ