Πέμπτη 24.09.2020
More

  Αναδεικνύονται τα μεσαιωνικά κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου

  Η δημιουργία της Αδριατικής-Ιόνιας παράκτιας διαδρομής θα συνδέει σημαντικά μνημεία

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

  Κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία της Αδριατικής – Ιόνιας παράκτιας διαδρομής, η οποία θα συνδέει σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο περιοχών συνεργασίας, μέσα από μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων σε συνολικά 17 μνημεία, 11 στην Ελλάδα και 6 στην Απουλία.

  Η ημερίδα έδωσε την ευκαιρία στους τοπικούς φορείς και το ευρύ κοινό να πληροφορηθούν τους βασικούς στόχους του έργου και τη σημασία του για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, με την ανάδειξη δύο σημαντικών για την ιστορία της Θεσπρωτίας μνημείων, των μεσαιωνικών κάστρων της Ηγουμενίτσας και του Μαργαριτίου, τα οποία μέχρι τώρα ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις ανάδειξης και βελτίωσης της προσβασιμότητας στα δύο κάστρα, οι οποίες βρίσκονται σήμερα σε πλήρη εξέλιξη και οι συμπληρωματικές δράσεις που περιλαμβάνονται στο έργο και πρόκειται να υλοποιηθούν μέχρι και τη λήξη του τον Ιούλιο του 2022. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις προβολής και ανάπτυξης συνεργειών, με στόχο την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και φορέων.

  Επίσης, από την πλευρά του Δήμου Ηγουμενίτσας, παρουσιάστηκε το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 έργο «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη ενετικού κάστρου Ηγουμενίτσας», που περιλαμβάνει μία σειρά δράσεις στον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου Ηγουμενίτσας, με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ενσωμάτωσή του στον ιστό της πόλης ως τόπο περιπάτου και αναψυχής.

  Η ενημερωτική συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων που παρακολούθησαν τη συνάντηση, εστιάζοντας κυρίως στη συμβολή του έργου στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Απορρίμματα στην Ήπειρο; Λίγα και μόνον από Κέρκυρα

  «Παγώνει» το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές στην Ήπειρο

  Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών

  Προχωρά η νέα γέφυρα στην Πλάκα

  Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

  «Λουκέτο» σε ΔΕΥΑ βάζει το υπ. Περιβάλλοντος!

  118 ΔΕΥΑ αναμένεται να κλείσουν πανελλαδικά

  Κονδύλια 118 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία

  Δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.